Έπειτα από παρέμβαση του Κώστα Αχ. Καραμανλή ξεκίνησαν ορισμένα δρομολόγια τρένων στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη, ενώ αργότερα αναμένεται να ξεκινήσουν και ορισμένα δρομολόγια στον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Τα δρομολόγια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 15:00, με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή να έχει παρέμβει για την αποχώρηση των καταληψιών από το αμαξαστόσιο του Ρέντη.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ απηύθυνε έκκληση προς τους εργαζόμενους να ανοίξουν το αμαξοστάσιο, προειδοποιώντας ότι η κυβέρνηση θα λάμβανε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα.

Ο κ. Καραμανλής, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, είχε αποκαλύψει επίσης ότι κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού είχε επικοινωνήσει με τον κ. Σπηλιόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, προκειμένου να κινηθούν άμεσα πειθαρχικά μέτρα σε βάρος όσων παρεμπόδισαν την κίνηση των τρένων και του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Σημειώνεται πως οι διοικήσεις της ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δηλώνουν ότι δεν είχαν ενημερωθεί (έως αργά χθες το βράδυ) για συμμετοχή εργαζομένων στην σημερινή γενική απεργία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών: «Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το αμαξοστάσιο Αγ. Ι. Ρέντη έχει ανοίξει, οι καταληψίες έχουν αποχωρήσει και η λειτουργία αποκαθίσταται.

Ήδη, λίγο μετά τις 15:00, ξεκίνησαν δρομολόγια των τρένων Αθήνα- Θεσσαλονίκη, ενώ το απόγευμα αναμένεται να ξεκινήσουν και ορισμένα δρομολόγια του προαστιακού.

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται»

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλής έκανε μάλιστα και τη δήλωση, πως η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και ενεργεί για το καλό του πολίτη.

Συγκεκριμένα ο κ. Καραμανλής ανέφερε: «Νωρίτερα, είχα απευθύνει δημόσια έκκληση στους συνδικαλιστές να ανοίξουν το αμαξοστάσιο και είχα προειδοποιήσει ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα. Η αποχώρησή τους, είναι μια κίνηση λογικής. Άλλο να απεργείς κι άλλο να κλειδώνεις το αμαξοστάσιο και να μην αφήνεις να φύγουν τα τρένα. Πρέπει να καταλάβουν οι πάντες ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και δεν βάζει κανένα συμφέρον πάνω από το καλό του πολίτη».