Η σύμβαση για την Γ’ φάση του έργου αποκατάστασης του Χώρου Ταφής Απορριμμάτων (ΧΤΑ) στους Ταγαράδες του δήμου Θέρμης, μεταξύ του Συνδέσμου ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης και της αναδόχου εταιρίας, υπεγράφη το μεσημέρι σε αίθουσα της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, που έδωσε το παρών στην εκδήλωση, αναφέρθηκε γενικότερα στο θέμα των απορριμμάτων τονίζοντας πως θα πρέπει «να αλλάξει η αντίληψη που υπάρχει στην κοινή γνώμη και λέει μακριά τα σκουπίδια από εμάς. Η διαχείριση των απορριμάτων είναι υποχρέωση του κάθε πολίτη».

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 14 εκατομμύρια ευρώ και μέσα στα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται να ολοκληρωθούν οι όποιες εργασίες και να αποδοθεί προς χρήση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης ένα περιβαλλοντικό πάρκο 740 στρεμμάτων, το οποίο θα αποτελέσει χώρο αναψυχής και αθλοπαιδιών.

Η χωματερή των Ταγαράδων «δεχόταν» για 27 χρόνια όλα τα σκουπίδια και με την τελευταία σύμβαση θα αποκατασταθεί ένας χώρος έκτασης περίπου 450 στρεμμάτων. Σε πρώτη φάση αναπλάστηκαν 100 στρέμματα και σε δεύτερη άλλα 190.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ Ν.Θεσσαλονίκης – ΦοΔΣΑ, Μιχάλης Γεράνης, έκανε λόγο για «μεγάλη περιβαλλοντική παρέμβαση που όχι μόνο αναβαθμίζει το περιβάλλον της περιοχής, αλλά δημιουργεί και τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την εξέλιξη του έργου υποστηρίζοντας πως «η ευρύτερη περιοχή της Θέρμης με τις δύο χωματερές κάλυψε τις ανάγκες του πολεοδομικού συγκροτήματος για περίπου 40 χρόνια».