Απόφαση για 412 νέες θέσεις έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες Πανεπιστήμιων και της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. σε προσωπικό, υπεγράφη από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η επιμέρους κατανομή των θέσεων θα γίνει με απόφαση των αρμόδιων οργάνων κάθε Ιδρύματος, ενώ επιτρέπεται και η καθ’ υπέρβαση του ανωτέρω αριθμού πρόσληψη συμβασιούχων, υπό προϋποθέσεις, και εφόσον η ετήσια δαπάνη δεν θα υπερβαίνει αυτήν που αντιστοιχεί σε 412 συμβασιούχους αναπληρωτές ή επίκουρους καθηγητές.

«Η στήριξη του δημόσιου Πανεπιστημίου συνιστά για εμάς προτεραιότητα», δήλωσε σχετικά η κ. Κεραμέως και τόνισε ότι συνιστά σταθερή επιδίωξη της ηγεσίας του υπουργείου η ενίσχυση του δημόσιου Πανεπιστημίου και η προαγωγή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

«Καλύψαμε με πρόσθετη έκτακτη χρηματοδότηση λειτουργικές ανάγκες των ΑΕΙ. Επιχορηγήσαμε με 22 εκατομμύρια ευρώ, επιπλέον του τακτικού προϋπολογισμού, τα Πανεπιστήμιά μας. Υπογράψαμε πιστώσεις νωρίτερα από ότι συνήθως για θέσεις έκτακτου προσωπικού θέσεων 407 στα Πανεπιστήμια που υπερέβησαν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, αμιγώς από τον προϋπολογισμό του υπουργείου. Απελευθερώσαμε τους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας, δημιουργώντας ένα ευέλικτο πλαίσιο λειτουργίας, αντί του γραφειοκρατικού, δυσκίνητου πρότερου καθεστώτος. Απλουστεύσαμε τις διαδικασίες διαχείρισης των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών, μειώνοντας το φόρτο στα Πανεπιστήμια και θεσμοθετώντας μεγαλύτερη λειτουργική ευελιξία. Αναπτύξαμε διεθνή δίκτυα για τη διεύρυνση των συνεργείων με ξένα Πανεπιστήμια και ενίσχυση των Ιδρυμάτων μας. Συστήσαμε την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης για τη διασφάλιση καλύτερης ποιότητας της παρεχόμενης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Και σήμερα, προχωρήσαμε σε 412 νέες θέσεις στα ΑΕΙ και την ΑΣΠΑΙΤΕ προκειμένου να καλύψουμε ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό», ανέφερε αναλυτικά η κ. Κεραμέως.