Το κουβάρι της μυστήριας υπόθεσης εξαφάνισης της 7χρονης Βαλεντίν από το Παγκράτι προσπαθούν να ξετυλίξουν οι αρχές. Οι έρευνες πλέον επικεντρώνονται στις κινήσεις του πατέρα της και στις τηλεφωνικές επικοινωνίες τις οποίες είχε από τον Δεκέμβριο που τα ίχνη της Βαλεντίν χάθηκαν.

Σε σχετικό της ρεπορτάζ η εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα» αποκάλυψε πως υπάρχουν πιθανότητες το μικρό κορίτσι να έχει μεταφερθεί στο εξωτερικό.

Η αστυνομία, όπως έγινε γνωστό μέσω της εκπομπής παρέλαβε χθες, Τετάρτη τα αποτελέσματα από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου του κινητού που ανήκει στον πατέρα της επτάχρονης.

Μια μέρα μετά την εξαφάνιση της Βαλεντίν, το κινητό του πατέρα δείχνει να ενεργοποιήθηκε στο αεροδρόμιο. Τότε ο άνδρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με άτομο που ήταν επίσης στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου, όπως έδειξαν τα ευρήματα της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου.

Τρεις ημέρες αργότερα, ο πατέρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με κάποιον που ήταν στο κέντρο της Αθήνας και μετέβη στη συνέχεια στην περιοχή του αεροδρομίου. Η αστυνομία εκτιμά ότι το τηλέφωνο αυτό ενδέχεται να ανήκει σε πρόσωπο που εκδίδει πλαστά διαβατήρια.

Παράλληλα στο «μικροσκόπιο» των αρχών μπαίνει και η σχέση του πατέρα της Βαλεντίν με τη Γαλλία, καθώς όχι μόνο είχε ταξιδέψει πριν την εξαφάνιση της μικρής, αλλά υπάρχει και τηλεφωνική επαφή με κάποιον που βρίσκεται εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές που έχουν αναλάβει την υπόθεση εκτιμούν πως η Βαλεντίν μεταφέρθηκε εκτός Ελλάδας, μετά το δεύτερο τηλεφώνημα του πατέρα στο αεροδρόμιο, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Η αστυνομία ζητεί άρση και των δύο τηλεφώνων που επικοινώνησε ο πατέρας, ώστε να διερευνηθούν περαιτέρω και να εξεταστούν ενδελεχώς οι ταυτότητες των εμπλεκομένων.