Το κοινό της Θεσσαλονίκης δεν σταματά να επισκέπτεται το αντιτορπολικό Βέλος, ενδιαφέρον που χαρακτηρίστηκε ως πρωτόγνωρο και ελπιδοφόρο από τον αντιπλοίαρχο Σωτήρη Χαραλαμπόπουλο, κυβερνήτη του ιστορικού πλοίου, όπου και του θωρηκτού «Αβέρωφ».

Ακόμη και στις πρώτες ημέρες του 2020, μήνες μετά την έλευσή του στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Σεπτέμβριο, το «ΒΕΛΟΣ- Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα (Μ.Α.Α)» εξακολουθεί να προσελκύει έντονο ενδιαφέρον, με τα ρεκόρ επισκεψιμότητας να καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο και. Αυτό αποκάλυψε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Χαραλαμόπουλος και επισήμανε ότι το αντιτορπιλικό θα συνεχίσει να παραμένει για το άμεσα χρονικό διάστημα και μέχρι νεωτέρας στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι πραγματικά εντυπωσιακό και συγκινητικό το πώς συνεχίζει να έρχεται ο κόσμος, έχουμε πλέον φτάσει στους 107.000 επισκέπτες, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου είχαμε επισκέψεις από 1800 άτομα στο ΒΕΛΟΣ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Χαραλαμπόπουλος.

Πρόσθεσε πως το ενδιαφέρον για το ιστορικό πλοίο «είναι αμείωτο και η αγάπη του κοινού συνεχίζει να είναι μεγάλη, η αγκαλιά των Θεσσαλονικέων ανοιχτή και ζεστή». Ο κυβερνήτης του τόνισε πως το αποτέλεσμα ξεπερνά ακόμη και τις δικές του προσδοκίες. «Συνεχίζουμε ώστε και εμείς να ανταποκριθούμε σε αυτή την αγάπη και το κάλεσμα του κόσμου, μόνο ελπιδοφόρα είναι αυτά τα σημάδια για όλους μας» τόνισε ο κυβερνήτης του αντιτορπιλικού με τη μακρά ιστορική πορεία.

Στόχος ο επόμενος σταθμός να είναι το λιμάνι και η πόλη της Καβάλας

«Ο επόμενος στόχος είναι να προχωρήσουμε μετά τη Θεσσαλονίκη προς την υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία» αποκάλυψε ο κ.Χαραλαμπόπουλος, που εξήγησε πως μέχρι «τις αρχές της επόμενης εβδομάδας (πρώτες ημέρες Φεβρουαρίου) θα έχει αποφασιστεί το τι θα γίνει και εάν το Α/Τ ΒΕΛΟΣ Μ.Α.Α, εξερχόμενο της Θεσσαλονίκης, θα μεταβεί στη συνέχεια στην πόλη και το λιμάνι της Καβάλας. Μια μετακίνηση που θα δώσει τη δυνατότητα και σε περισσότερους επισκέπτες να βρεθούν πάνω στο ιστορικό αντιτορπιλικό».

Πλήρες ωράριο για τους ενδιαφερόμενους

Οι ώρες επίσκεψης είναι από τις 9:00-13:00 και από τις 15:30-17:30 με εξαίρεση τη Δευτέρα όπου το Βέλος παραμένει κλειστό.

Οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγηθούν το Σαββατοκύριακο στο ιστορικό πλοίο από τις 10:00-13:00 και από τις 15:30- 17:30, ώρες στις οποίες, σύμφωνα με τον κ. Χαραλαμπόπουλο «ο κόσμος μπορεί να έρχεται όποτε το επιθυμεί».

Ερωτηθείς δε για το μομέντουμ των επισκέψεων το τελευταία διάστημα και μετά την εορταστική περίοδο ο κυβερνήτης του Μ.Α.Α απάντησε πως το ενδιαφέρον προκάλεσε έκπληξη, ενώ υπάρχει ακόμη περιθώριο για επισκέψεις σχολείων στη Θεσσαλονίκη. Κάλεσε δε τα ενδιαφερόμενα σχολεία να ζητήσουν και τώρα μια επίσκεψη, να επικοινωνήσουν και να την οργανώσουν ακόμη και για τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.