Συγκαλείται η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, στις 11, 12 και 13 Οκτωβρίου 2013, στο Αγρίνιο και Μεσολόγγι, με θέματα το νέο Κώδικα περί Δικηγόρων, την καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης, το φορολογικό καθεστώς των δικηγόρων, την επιστροφή στις αρχές και στις αξίες της Δικαιοσύνης και το θεσμικό ρόλο και την δεοντολογία του δικηγορικού λειτουργήματος.

Για το θέμα του νέου Κώδικα εισηγητές θα είναι ο Νικόλαος Βαλεργάκης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο Νικόλαος Παπάκος, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών και ο Ιωάννης Χαρακτινιώτης μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Στο θέμα της καθυστέρησης απονομής της Δικαιοσύνης εισηγητής θα είναι ο πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Δημήτριος Κατσαρός.

Για το θέμα της επιστροφής στις αρχές και στις αξίες της Δικαιοσύνης και το θεσμικό ρόλο, καθώς και την δεοντολογία του δικηγορικού λειτουργήματος (και μετά το νέο Κώδικα περί δικηγόρων) εισηγητής θα είναι ο καθηγητής Πανεπιστημίου, Ανδρέας Δημητρόπουλος, ενώ το φορολογικό καθεστώς των δικηγόρων θα αναπτύξει ο δικηγόρος Αθηνών Ευστάθιος Μπακάλης.