Άρχισε η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης στην ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό, το οποίο προσφέρει ο δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των δράσεών του για την ομαλή ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις υποβάλουν μέχρι την Τρίτη 15 Οκτωβρίου.

Το σχετικό πρόγραμμα υλοποιεί ο δήμος της συμπρωτεύουσας υποστηρίζοντας το έργο: «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – Οδυσσέας ΑΠ8», του εθνικού προγράμματος δια βίου μάθησης. Το έργο απευθύνεται τόσο σε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και σε υπηκόους τρίτων χωρών, ανεξαρτήτως καταγωγής, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και είναι άνω των 16 ετών.

Εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα: «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ελληνικό Δημόσιο.

Σκοπός του προγράμματος είναι, μέσα από τα μαθήματα που προσφέρονται, να αποκτήσουν οι εκπαιδευόμενοι τις γλωσσικές δεξιότητες καθώς και τις πρακτικές κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ίδιων αλλά και των οικογενειών τους.

Τα μαθήματα, με ημερομηνία έναρξης Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, θα γίνονται σε σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης ενώ το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων συμμετοχής. Η κατάταξη των ενδιαφερόμενων στα τμήματα θα πραγματοποιηθεί ύστερα από σχετικά τεστ για την πιστοποίηση του επιπέδου.

Πηγή: thestival.gr