Εισαγγελική έρευνα σε βάρος εφοριακών

Στο μικροσκόπιο υπόθεση «μίζας» 95.000 δολαρίων


ΕΛΛΑΔΑ
22:20
25/09/2013
Εισαγγελική έρευνα σε βάρος εφοριακών
1
loading

Στο μικροσκόπιο εισαγγελικής έρευνας βρίσκεται ‘μίζα' ύψους 95.000 δολαρίων που καταγγέλθηκε ότι πήρε μία εφοριακός της Θεσσαλονίκης από εκπροσώπους εταιρείας προϊόντων καπνού των ΗΠΑ. Την υπόθεση έφερε στο φως η αμερικανική υπηρεσία για την πάταξη της διαφθοράς.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας, το Μάρτιο του 2003 χρημάτισαν την εν λόγω εφοριακό προκειμένου η εταιρεία να εμφανίσει μεγάλες ζημιές και να απαλλαγεί από φόρους ύψους 2,35 εκατ. ευρώ, για το χρονικό διάστημα 1995-2001, καταβάλλοντας μόνο 650.000 ευρώ.

Μάλιστα, όπως κατέθεσαν εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρείας, οι ίδιοι προέβησαν στην ενέργεια αυτή, καθώς «η πρακτική του "χρηματισμού" είναι συνηθισμένη στην Ελλάδα». Όπως προέκυψε από την έως τώρα έρευνα, η ‘μίζα' κατευθύνθηκε τελικά στις τσέπες τριμελούς κλιμακίου ελεγκτών, το οποίο απαρτιζόταν από την εν ενεργεία εφοριακό και δύο συνταξιούχους -σήμερα- συναδέλφους της.

Για την υπόθεση διέταξε εισαγγελική έρευνα ο αντιεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, Αργύρης Δημόπουλος, ο οποίος, πέρα από τις ποινικές ευθύνες που ζητάει να ερευνηθούν, έδωσε εντολή να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκόμενων προσώπων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar laros

    Τςτςτςτςτςτςτς
    Δεν ειναι δυνατον !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει