Ακινητοποίησε και πέρασε χειροπέδες στον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά δίπλα στον αιμόφυρτο Παύλο Φύσσα. Αγκάλιασε τον 34χρονο και προσπαθούσε να του δώσει κουράγιο μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο. Η 24χρονη Αγγελική, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» ήταν η ειδική φρουρός που ανέλαβε δράση στο Κερατσίνι.

Όπως γράφει το άρθρο, όταν έφτασαν οι μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ είδαν περίπου 30 άτομα να τρέχουν από το στενό της καφετέριας όπου βρίσκονταν θύμα και δράστες, προς την κεντρική λεωφόρο της περιοχής. Οι αστυνομικοί τους ακολούθησαν και όταν έφτασαν στο ύψος του αριθμού 60 της Π. Τσλαδάρη, αντελήφθησαν δύο άνδρες να «συμπλέκονται».

Τότε ο 34χρονος Παύλος σήκωσε τη μπλούζα του, έδειξε το αιμόφυρτο στέρνο του και φώναξε «Με χτύπησε. Αυτός είναι, πιάστε τον».

Η αγγελική, η κοπέλα της ΔΙΑΣ κατέβηκε από τη μηχανή και έτρεξε προς το μέρος που έδειχνε ο τραυματίας. Έριξε τον δολοφόνο στο έδαφος, έβγαλε το όπλο της, πλησίασε και φώναξε «ε, όχι και μαχαίρι». Δευτερόλεπτα αργότερα του περνούσε χειροπέδες. Στη συνέχεια η ίδια εντόπισε και το μαχαίρι το οποίο είχε πετάξει κοντά στοπ αυτοκίνητό του. Πάνω του υπήρχαν κηλίδες αίματος.

Η Αγγελική γεννήθηκε το 1989 στη Νίκαια, στη γειτονιά του Παύλου Φύσσα. Δεν ζει όμως σαν τις κοπέλες της γενιάς της αφού επέλεξε τη δράση που ανεβάζει καθημερινά την αδρεναλίνη της στα ύψη και βρίσκεται πάνω σε μία μηχανή «αλωνίζοντας» την Αθήνα.

Ζει στο κόκκινο και δεν φοβάται. Νίκαια, Κερατσίνι, Πέραμα, Πειραιάς κι όλες οι φτωχογειτονιές της Δυτικής Αθήνας σαρώνονται καθημερινά από τις μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ και στο τιμόνι είναι η Αγγελική, η Μαρία, η Ελένη και πολλές ακόμη τολμηρές γυναίκες από τις περίπου 100 που έχει το Σώμα. 

Μία από αυτές τις συνηθισμένες αλλά και επικίνδυνες περιπολίες θα ήταν για την Αγγελική και η νύχτα της Τρίτης αν δεν σημαδευόταν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.