Σχεδόν μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στις Διοικητικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ Πύργου αλλά και του υπαλλήλου στο γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης Κρεστένων στην χθεσινή πρώτη ημέρα των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών που κήρυξε η ΠΟΣΕ ΙΚΑ ενάντια στις σχεδιαζόμενες απολύσεις και στην συρρίκνωση της κοινωνικής ασφάλισης.

Στις Διοικητικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ στον Πύργο, δεν εξυπηρετήθηκαν οι ασφαλισμένοι παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις από το προσωπικό ασφαλείας τριών ατόμων που είχε οριστεί αλλά και τους τρεις εργαζόμενους που δεν απέργησαν. Συνολικά από τους 37 υπαλλήλους (συν τον υπάλληλο του γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης Κρεστένων) απέργησαν 27 άτομα και 4 υπάλληλοι ήταν δικαιολογημένα απόντες.

«Οι Διοικητικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ στον Πύργο, επί της ουσίας δεν λειτούργησαν και δεν εξυπηρέτησαν τους ασφαλισμένους καθώς η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική», επεσήμανε ο αναπληρωτής διευθυντής, Ιωάννης Γεωργόπουλος.

Τραγικές ελλείψεις
Σύμφωνα με την ΠΟΣΕ ΙΚΑ, στις υπηρεσίες του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης, υπηρετούν οι λιγότεροι αριθμητικά υπάλληλοι εδώ και τριάντα χρόνια, με ποικίλες αρμοδιότητες, ενώ πλέον έχουν επιφορτιστεί και με τα ΚΕΠΑ με αποτέλεσμα να καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από το προσωπικό για την εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων. Μάλιστα σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Ηλείας-Αχαΐας- Κεφαλληνίας και Ζακύνθου οι ελλείψεις σε προσωπικό τόσο στο ΙΚΑ Πύργου όσο και σε αυτό της Αμαλιάδας είναι πλέον τραγικές.

Σύμφωνα με στοιχεία, συνολικά από το 2009 έως σήμερα έχουν αποχωρήσει και συνταξιοδοτηθεί απ’ όλα τα ιδρύματα της χώρας τουλάχιστον 10.000 υπάλληλοι χωρίς οι θέσεις αυτές να έχουν αναπληρωθεί. «Ο αγώνας δεν γίνεται για να υπερασπιστούμε μόνο τα δικά μας εργασιακά δικαιώματα, αλλά γενικότερα το δικαίωμα ασφάλισης και αξιοπρεπούς αντιμετώπισης των ασφαλισμένων του ΙΚΑ».

Πηγή: ilialive.gr