Νέα κλαδική συλλογική σύμβαση εργαζομένων σε τουριστικά και επισιτιστικά καταστήματα

Αφορά περίπου 400.000 εργαζόμενους


ΕΛΛΑΔΑ
17:15
13/12/2019
Νέα κλαδική συλλογική σύμβαση εργαζομένων σε τουριστικά και επισιτιστικά καταστήματα
1
loading

Υπογράφηκε η νέα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας για τους εργαζόμενους στα πάσης φύσεως τουριστικά και επισιτιστικά καταστήματα της χώρας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ). Η σύμβαση προβλέπει αυξήσεις για τους εργαζόμενους και έχει διετή διάρκεια.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΕΤ, πρόκειται για τη μεγαλύτερη κλαδική σύμβαση στην Ελλάδα, καθώς αφορά περίπου 400.000 εργαζόμενους. Τονίζει δε ότι, μετά από χρόνια, είναι η πρώτη φορά που η σύμβαση υπογράφεται απευθείας από τα συμβαλλόμενα μέρη και δεν είναι προϊόν διαιτητικής απόφασης, διατηρώντας και τις ρυθμίσεις για τους διανομείς.

«Περιμένουμε από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να κάνει πράξη τις προεκλογικές δεσμεύσεις για την υποχρεωτικότητα της σύμβασης, ώστε να έχουμε ρυθμισμένους τους όρους αμοιβής και εργασίας στον κλάδο του επισιτισμού» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Η ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ????

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ....Η ΑΧΡΗΣΤΗ ...... ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ... ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΗΝΤΑ ...ΑΜΑΝ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ !!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει