Τα Χριστούγεννα 2019 είναι προ των πυλών και το Αίγιο φόρεσε τα γιορτινά του προκαλώντας, ωστόσο, έντονες αντιδράσεις.

Τι έχει φέρει αντιδράσεις; Σύμφωνα με το patrastimes.gr, από τη μία ο Άγιος Βασίλης που μπήκε σε κάδο ανακύκλωσης στο πλαίσιο της καμπάνιας που έχει ξεκινήσει ο δήμος για τη διαχείριση των σκουπιδιών, που τους περασμένους μήνες πήγαν να πνίξουν την πόλη και αποτέλεσαν ένα βαρύ πλήγμα για τον τουρισμό της περιοχής.

Από την άλλη, αντιδράσεις προκάλεσαν και οι καλικάντζαροι που μπήκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης αντί τις κλασικής φάτνης, σε μία προσπάθεια για μία διαφορετική διακοσμητική πρόταση.

«Θα κάνουμε χειρότερα από αυτά που κάνουν οι τζιχαντιστές για τον Χριστό», «Περιμέναμε να δούμε μία φάτνη με αγγέλους και μας έβαλε διαβόλους και καλικάντζαρους», «βάλανε τους Σατανάδες» και «Αν είναι άθεος να το δηλώσει και να ξέρουμε με ποιον δήμαρχο έχουμε να κάνουμε», είναι μερικές από τις εκφράσεις που ακούγονται στο βίντεο με πολίτες οι οποίοι διαμαρτύρονται.

Οι καλικάντζαροι, σύμφωνα πάντα με τους πολέμιους του φετινού στολισμού, είναι δαίμονες και δεν μπορούν παρά να έχουν ένα συμπληρωματικό ρόλο στην αποτύπωση του μηνύματος των Χριστουγέννων που δεν είναι άλλο από τον ερχομό του Χριστού, που συμβολίζει την αγάπη και την ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Στο σκηνικό που έχει στηθεί, οι καλικάντζαροι έχουν πιαστεί χέρι – χέρι και χορεύουν σε ένα κύκλο, σαν τα παιδιά στο γαϊτανάκι της γης, γύρω από μεγάλο δέντρο που έχει μέσα του μία τρύπα που μάλλον παίζει το ρόλο της φάτνης, ενώ στο πάνω μέρος του έχει ένα πράγμα στρογγυλό που αποτυπώνει την υδρόγειο.

Ορισμένοι μάλιστα φανατικοί σκέφτονται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις για να πείσουν τους αρμόδιους να διώξουν τους καλικάντζαρους από την κεντρική πλατεία του Αιγίου, στα Ψηλαλώνια που υπάρχει και το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. το οποίο κάθε χρόνο αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για τους κατοίκους της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.