Δουλεύετε στο σπίτι; Ασχολείστε με κάποιο χόμπι; Σας αρέσει να μελετάτε, να κάνετε λογαριασμούς ή να σερφάρετε στο διαδίκτυο; Ένα όμορφο, μικρό γραφείο θα σας φτιάξει τη διάθεση.

Δε χρειάζεται να έχετε ξεχωριστό δωμάτιο για το χώρο εργασίας σας, υπάρχουν έξυπνες λύσεις για να τον ενσωματώσετε αρμονικά σε ένα από τα δωμάτιά σας.

Λύση 1η: Κουζίνα
Σε πολλά σπίτια η κουζίνα είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ όσο χρειάζεται. Αν υπάρχει μια μικρή γωνιά που δε χρησιμοποιείτε και μπορεί να χωρέσει ένα μικρό τραπέζι και τα απαραίτητα είδη γραφείου, στήστε το γραφείο σας. Θα μπορείτε να ρίχνετε μια ματιά στο φαγητό και να ανανεώνετε τον καφέ σας παράλληλα! Επίσης, η κουζίνα είναι συνήθως terra incognita για τους άντρες, οπότε θα είστε ανενόχλητες. Προσέξτε μόνο να μην υπάρχουν ακραίες θερμοκρασίες ή μη ανθεκτικά υλικά στο γραφείο σας.

Λύση 2η: Υπνοδωμάτιο
Δεν είναι η καλύτερη λύση, αφού η κρεβατοκάμαρα είναι συνήθως χώρος ηρεμίας και ξεκούρασης και ένας χώρος εργασίας μπορεί να σας εμποδίζει να χαλαρώσετε. Αν, όμως δεν έχετε άλλο χώρο διαθέσιμο, μπορείτε να διαχωρίσετε το γραφείο από το κρεβάτι με ένα παραβάν.

Λύση 3η: Σαλόνι
Είναι το μεγαλύτερο, συνήθως, δωμάτιο του σπιτιού, οπότε είναι πολύ πιθανή λύση. Προσπαθήστε να στήσετε το γραφείο σας σε μια γωνιά του δωματίου, για να είναι απομονωμένο από το χώρο διασκέδασης, έτσι ώστε και εσείς να μπορείτε να είστε ήσυχες και όποιος είναι στο σαλόνι να μην πρέπει να καταπιεστεί. Προσπαθήστε ο χώρος σας να ταιριάζει αισθητικά με το υπόλοιπο δωμάτιο, για να μην υπάρχει δυσαρμονία στο χώρο.

Όταν καταλήξετε στο πού θα στήσετε το χώρο εργασίας σας, θα πρέπει να βρείτε τρόπους να πιάνει λίγο χώρο, αλλά να είναι και πρακτικό. Μια καλή ιδέα είναι να επιλέξετε ένα πτυσσόμενο ή τροχήλατο επιπλάκι. Επίσης, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το ύψος και όχι το πλάτος, να φτιάξετε για παράδειγμα μια κατακόρυφη κατασκευή με ράφια και ντουλαπάκια. Τέλος, προμηθευτείτε αποθηκευτικούς χώρους, όπως κουτιά και φακέλους για να μην ψάχνετε το καθετί. Αν έχετε την όρεξη και τα χρήματα, μπορείτε να φτιάξετε μια κατασκευή, ξύλινη ή μεταλλική, που θα κρύβει εντελώς το γραφείο, αλλιώς μια πιο οικονομική λύση είναι μια όμορφη κουρτίνα.