Καλύτερη χρονιά από την προηγούμενη, αναμένει η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, σε ό,τι αφορά τόσο τον αριθμό των επισκεπτών όσο και τα έσοδα, ενώ διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα είναι μια «ανοιχτή, ασφαλής χώρα» και οι Έλληνες «εξαιρετικά φιλόξενοι».

«Ο τουριστικός κλάδος αποτελεί περίπου το ένα πέμπτο της οικονομίας μας, με ένα εκατομμύριο απασχολούμενους. Για την φετινή χρονιά οι αριθμοί είναι πολύ ενθαρρυντικοί», τονίζει η κ. Κεφαλογιάννη σε συνέντευξή της στην NWZ και επισημαίνει ότι ο τουριστικός τομέας στην Ελλάδα έχει επιδείξει απίστευτη αντοχή, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Αναφέρεται δε σε αύξηση των επισκεπτών και από μη παραδοσιακές για την Ελλάδα χώρες προέλευσης, όπως η Ρωσία, η Ουκρανία και το Ισραήλ και δηλώνει αισιόδοξη, αν και διευκρινίζει ότι ο απολογισμός θα γίνει το φθινόπωρο.

Ερωτώμενη σχετικά με το αν η εικόνα της Ελλάδας έχει πληγεί από «απεργίες, διαδηλώσεις ή συγκρίσεις των Γερμανών με τους ναζί», η υπουργός Τουρισμού παραδέχεται ότι τα προηγούμενα χρόνια η χώρα βρέθηκε στη δημοσιότητα με κυρίως αρνητικές ανταποκρίσεις, αλλά τονίζει: «Η Ελλάδα είναι μια ανοιχτή, ασφαλής χώρα. Θέλουμε την “επιστροφή” της Ελλάδας. Υπάρχουν πράγματι ακραίοι τόνοι στην Ελλάδα. Καταδικάζονται όμως και στην ίδια την χώρα. Όλοι οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα, έχουν να διηγηθούν μόνο θετικά μετά τις διακοπές τους. Διαπιστώνουν ότι οι Έλληνες είναι εξαιρετικά φιλόξενοι».