Με κύριο θέμα την ενημέρωση για το έργο της ανάπλασης της παραλιακής πραγματοποιήθηκε η συζήτηση των μελών του συλλόγου Μαζικής Εστίασης και Ψυχαγωγίας παρουσία του δημάρχου Στέλιου Θάνου.

Οι επιχειρηματίες ζήτησαν από το δήμαρχο να τους ενημερώσει για τις ημερομηνίες έναρξης των εργασιών καθώς και για το αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου και ποιος θα το παρακολουθεί. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι το έργο της ανάπλασης θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες από τον χώρο στάθμευσης στο Γεφυράκι ενώ στο λιμάνι οι εργασίες θα ξεκινήσουν μετά την τελευταία προσέγγιση του κρουαζιερόπλοιου δηλαδή το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Ζητήθηκε επίσης από τον δήμαρχο να διασφαλιστεί η ομαλή πορεία του έργου αλλά και η ολοκλήρωση του εντός του 18μηνου που προβλέπεται.

Όσον αφορά το θέμα των μόνιμων κατασκευών (πέργκολες) το αίτημα όλων ήταν να προχωρήσει άμεσα η πρόταση των μηχανικών του δήμου και της Λιμενικής Επιτροπής ώστε να κατατεθεί η πρόταση του master plan στις αρμόδιες υπηρεσίες για αδειοδότηση .

Ακόμη έγιναν αναφορές για θέματα που έχουν να κάνουν με την αξιοποίηση των παραλιών της πόλης της Σάμου.

Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε για άλλη μια φορά ότι θα παρακολουθεί ο ίδιος το χρονοδιάγραμμα της εκτέλεσης των εργασιών ανάπλασης της παραλιακής τονίζοντας παράλληλα ότι είναι απαραίτητο το έργο να ολοκληρωθεί για την ανάπτυξη της πόλης. Όσον αφορά τις πέργκολες ανέφερε ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια ώστε να νομιμοποιηθούν οι νέες κατασκευές.

Για την επόμενη συνεδρίαση μεταφέρθηκαν τα υπόλοιπα θέματα που υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη και αφορούν στην μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, την πρόταση της ένωσης ξενοδόχων για συνεργασία με αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, αλλά και το θέμα της σίτισης των μεταναστών.