Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα χαιρετίζουν την ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η Ελλάδα υιοθετεί τους όρους του και της Άρνησης του Ολοκαυτώματος, όπως ψηφίστηκαν από τις χώρες μέλη του IHRA (Διεθνής Συμμαχία για την Μνήμη του Ολοκαυτώματος) και την ενσωμάτωσή τους στη νομοθεσία και την εκπαίδευση.

«Σήμερα, στην 81η επέτειο της «Νύκτας των Κρυστάλλων», η Ελλάδα έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα: ότι η χώρα μας στέκεται απέναντι στον αντισημιτισμό, στο φανατισμό και τη ξενοφοβία» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου.

Γίνεται, επίσης, αναφορά στη θλιβερή επέτειο της 9ης Νοεμβρίου 1938, που στη Γερμανία του Αδόλφου Χίτλερ έγινε το πρώτο μαζικό πογκρόμ κατά των Εβραίων, αλλά και στα όσα επακολούθησαν και τονίζεται: “παρά την απόλυτη καταστροφή, ο κόσμος δεν διδάχθηκε ότι ο Αντισημιτισμός μπορεί να ξεκινάει εναντίον των Εβραίων, δεν σταματάει όμως στους Εβραίους. Απειλεί την ίδια τη ζωή και την υπόσταση κάθε ανθρώπου και επιχειρεί να επιβάλει την απανθρωπιά, παραβιάζοντας κάθε αξία ανθρωπισμού».

Για «ξεκάθαρη δήλωση δέσμευσης και ηθικού αναστήματος» κάνει λόγο στον λογαριασμό της στο Twitter η ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα.

«Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του επιδεικνύουν ηγεσία και θέτουν το παράδειγμα στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας», υπογραμμίζεται στο σχετικό tweet.