Ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής του Δήμου Κηφισιάς, ο υπόγειος σταθμός στάθμευσης στην πλατεία Πλατάνου είναι πια γεγονός και αναμένεται να παραδοθεί στους πολίτες, τον Αύγουστο του 2014.

Τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013 παρουσία του Δημάρχου Κηφισιάς Νίκου Γ. Χιωτάκη και του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ Κωστή Χατζηδάκη πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Κηφισιάς, η τελετή θεμελίωσης του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων στην Πλατεία Πλατάνου.

Στον αγιασμό, χοροστάτησε o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Πολιτείας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και δεκάδες πολίτες της Κηφισιάς.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Κηφισιάς τόνισε:

«Θεμελιώνουμε ένα έργο στο πλαίσιο της νέας Ελλάδας που χτίζεται. Ένα έργο που θεμελιώνει την Ανάκαμψη και οδηγεί την τοπική μας κοινωνία στην Ανάπτυξη. Στην πόλη μας μετά από πολλές δεκαετίες θα ξαναζήσουμε την ιστορική πλατεία Πλατάνου και ο υπόγειος αυτός υπερσύγχρονος σταθμός αυτοκινήτων θα είναι το κλειδί για την επιτυχία του σχεδιασμού μας για την ποιοτική αναβάθμιση στο κέντρο της Κηφισιάς. Το 2009 παραδώσαμε την ανάπλαση του κέντρου της πόλης μας, του σημαντικού αυτού έργου που με τις κυκλοφοριακές διευθετήσεις και την ανάπλαση οδών και πεζοδρομίων, ομόρφυναν την πόλη και διευκόλυναν την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στο Ιστορικό και Εμπορικό κέντρο. Από του χρόνου, το 2014 με τη λειτουργία του υπόγειου πάρκινγκ, θα παραδοθεί στους πολίτες και η Πλατεία Πλατάνου ώστε να ολοκληρωθεί η ιστορική ανάδειξη της Κηφισιάς».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστής Χατζηδάκης συνεχάρη τον Δήμαρχο Κηφισιάς, Νίκο Γ. Χιωτάκη για τις προσπάθειες που κατέβαλλε ώστε να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα προέκυψαν και να προχωρήσει η κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ, επισημαίνοντας τη χρησιμότητα του, για τους πολίτες της Κηφισιάς.

«Αυτό το έργο είναι εξαιρετικά χρήσιμο για το Δήμο της Κηφισιάς και την ευρύτερη περιοχή γιατί αναβαθμίζει την ποιότητα της ζωής κάνει ευκολότερη την καθημερινότητα των κατοίκων και παράλληλα γίνεται με μια μέθοδο σύγχρονη. Το Δημόσιο έβαλε μόνο το 20% των χρημάτων τα υπόλοιπα είναι με κεφάλαια από τον ιδιωτικό τομέα και η εταιρεία που το κατασκευάζει, θα το εκμεταλλεύεται προκειμένου να βγάλει τα έσοδα της, χωρίς ο Έλληνας φορολογούμενος να αναγκαστεί να βάλει χρήματα».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Parking Platanos κ. Μάνος Βράιλας ανέφερε ότι η τεχνογνωσία και το μέγεθος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διασφαλίζουν ότι οι χρήστες του, θα έχουν στη διάθεση τους ίσως το καλύτερο πάρκινγκ της χώρας και ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. «Το έργο έχει συμβατικό χρόνο παράδοσης τον Οκτώβριο του 2014, αλλά δουλεύουμε εντατικά με την επιθυμία να το ολοκληρώσουμε και να το παραδώσουμε στο κοινό νωρίτερα».

Ο χώρος στάθμευσης κατασκευάζεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Κηφισιάς και με την ολοκλήρωση του, θα διαθέτει 617 θέσεις. Η συμφωνία προβλέπει την δημιουργία χώρου στάθμευσης σε 5 1/2 υπόγεια επίπεδα, καθώς και την υπέργεια διαμόρφωση του σε πλατεία και χώρους πρασίνου, όπου θα εκτίθενται και τα αρχαιολογικά ευρήματα. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 9,5 εκατ. Ευρώ.

Το «Parking Platanos» θα λειτουργεί με σύστημα αυτοεξυπηρέτησης, χωρίς την παρέμβαση του προσωπικού του Σταθμού, ενώ έχουν προβλεφθεί και ειδικές θέσεις για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ. Επιπλέον, θα διαθέτει θέσεις ειδικών διαστάσεων για μεγάλα αυτοκίνητα αλλά και για δίκυκλα, χώρο αναμονής για τους συνεπιβάτες, ενώ η πρόσβαση θα μπορεί να γίνεται είτε από τα κλιμακοστάσια είτε από ανελκυστήρες που θα βρίσκονται στην πλατεία που θα διαμορφωθεί στον υπέργειο χώρο. Επιπλέον, έχουν προβλεφθεί διπλές ράμπες εισόδου-εξόδου, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται δύο αυτοκίνητα ταυτόχρονα και να μην δημιουργείται συμφόρηση.