Διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ στη Γλυφάδα για την Προνοιακή Δομή της περιοχής

Τα 52 άτομα που φιλοξενούνται πρέπει να μετακινηθούν


ΕΛΛΑΔΑ
9:53
22/10/2019
Διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ στη Γλυφάδα για την Προνοιακή Δομή της περιοχής
2
loading

Για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η αλλαγή στέγης της Προνοιακής Μονάδας στη Γλυφάδα, που φιλοξενεί 52 άτομα ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ, διαμαρτύρεται η ΠΟΕΔΗΝ και οι εργαζόμενοι της Δομής.

Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου το έχει πωλήσει εδώ και κάποιο διάστημα (περίπου δύο μήνες, σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας), με αποτέλεσμα η μετακίνηση των ατόμων που φιλοξενούνται σε αυτό, να είναι αναγκαστική.

Από την ΠΟΕΔΗΝ αναγνωρίζουν ότι η μετακίνηση των 52 αυτών ανθρώπων πρέπει να γίνει, αλλά τονίζεται πως αυτό οφείλει η Πολιτεία να το κάνει οργανωμένα και όχι με τον κόσμο να… σκορπά σε διάφορα άλλα κτίρια, που κατά τους εκπροσώπους της είναι ακατάλληλα.

«Η λίστα αναμονής για φιλοξενία είναι ένας χρόνος και θα εκτιναχθεί. Μάλιστα 35 άτομα ηλικιωμένα τα μεταφέρει στη Βούλα και τα εγκαταλειμμένα παιδιά στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία αυξάνουν. Τραγικές ελλείψεις προσωπικού. χωρίς οργανισμούς οι προνοιακές μονάδες», αναφέρεται σε απόσπασμα της σχετικής ανακοίνωσης.

Ο κ. Γιαννάκος έκανε λόγο για «ιστορική μονάδα» (αυτή στη Γλυφάδα), ενώ τόνισε πως στο ΠΙΚΠΑ Βούλας, όπου φιλοξενούνται παιδιά με ειδικές ανάγκες, θα γίνει «παγκόσμια πρωτοτυπία», καθώς θα συνυπάρχουν νεαρά άτομα με ηλικιωμένους. Επίσης, τόνισε ότι υπάρχει έτοιμη πρόταση από πλευράς Ομοσπονδίας, το Ιωσηφόγλειο Ίδρυμα, που μπορεί να στεγάσει και τα 52 άτομα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του newsbeast.gr:

Βίντεο-Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ο συριζα ειναι υπεύθυνος

    Τι τον βγαζετε αυτόν τον τύπο και την οργανωση του, εχει κανένα κύρος? Αυτός καταθέτει στεφάνια σε δρομείς

  2. avatar φωφω

    Δομή,εάν έχει πωληθεί o νέος κυριοκατοχος,έχει το προνόμιο να το χρησιμοποιήσει όπως εκείνος επιθυμεί.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει