Αλλάζει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου στη Δυτική Ελλάδα όπου κατά τόπους εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες.

Βαθμιαία τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν σημαντικά και να επεκταθούν στη Δυτική Μακεδονία, ενώ μέχρι αργά το βράδυ θα επηρεαστούν αρκετές περιοχές της Κεντρικής και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας. Κατά τόπους θα εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Από τις νυκτερινές ώρες της Πέμπτης προς Παρασκευή νέο μέτωπο ισχυρών βροχών και καταιγίδων (συνοδεία τοπικών χαλαζοπτώσεων) θα «σαρώσει» τη χώρα από τα βορειοδυτικά, αργά κινούμενο κατά διάρκεια της Παρασκευής προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Το μέτωπο αναμένεται να επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ μετά τη διέλευσή του η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχής έως και τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής και οι περιοχές όπου περιμένουμε τα ισχυρότερα φαινόμενα.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονα φαινόμενα συμπεριλαμβάνονται ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης (κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή), καθώς επίσης ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας (τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής).