Οι Έλληνες σε αρκετά υψηλό ποσοστό δείχνουν στήριξη στα δικαιώματα των LGBTQ ατόμων. Τουλάχιστον έτσι δείχνει φαινομενικά η πρώτη γενική ερώτηση του Ευρωβαρόμετρου.

Οι περισσότεροι Έλληνες απαντούν σε ποσοστό 68% ότι θα πρέπει οι ΛΟΑΤΚΙ να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους ετερόφυλους.

Όταν οι ερωτήσεις γίνονται πιο συγκεκριμένες ωστόσο τα πράγματα γίνονται ανησυχητικά.

Οι ερωτηθέντες συμφωνούν με ποσοστό 44% στην τοποθέτηση ότι δεν υπάρχει κάτι λάθος στη σεξουαλική σχέση μεταξύ δύο ατόμων του ίδιου φύλου. Ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι στο 72%.

Στην ερώτηση πόσο άνετα ή άβολα νιώθουν σε διαφορετικούς συνδυασμούς ατόμων που θα κρατιούνται χέρι – χέρι στον δρόμο ή θα φιληθούν δημόσια, ενώ οι Έλληνες δεν είναι καθόλου πουριτανοί σε ένα ετερόφυλο ζευγάρι, νιώθουν άνετα σε ποσοστό 85% και μόλις 6% άβολα, τα ποσοστά αντιστρέφονται όταν μιλάμε για ομόφυλα ζευγάρια.

Στην περίπτωση δύο ανδρών το ποσοστό που νιώθει απολύτως άνετα πέφτει στο 22% ενώ αυτοί που δηλώνουν ότι αισθάνονται εντελώς άβολα φτάνει στο 60%. Ενώ λίγο καλύτερη είναι η εικόνα σε ότι αφορά στις λεσβίες. Με το δημόσιο φιλί ή το κράτημα από το χέρι δύο γυναικών νιώθουν απολύτως άνετα το 1/4 των Ελλήνων και εντελώς άβολα το 57%.