Ειδικό πρόγραμμα για την ανεργία ζητά η Δ. Μακεδονία

Πρωτιά στους νέους χωρίς δουλειά στις περιφέρειες της Ε.Ε.


ΕΛΛΑΔΑ
19:43
10/06/2013
Ειδικό πρόγραμμα για την ανεργία ζητά η Δ. Μακεδονία
loading

Την εκπόνηση και υλοποίηση ειδικού προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανεργίας στη Δυτική Μακεδονία καθώς και θεσμικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας ζητά από το υπουργείο Εργασίας η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Σε επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Βρούτση ο περιφερειάρχης Γιώργος Δακής παραθέτει τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία η Δυτική Μακεδονία παρουσιάζει τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα.

Παράλληλα η Δυτική Μακεδονία είναι η πρώτη περιφέρεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς την ανεργία των νέων ηλικίας έως 25 ετών (με 72,5%), η πέμπτη στην Ευρώπη ως προς τα συνολικά ποσοστά ανεργίας (με 29,9), η δεύτερη ως προς την ανεργία των γυναικών (με 36,8%) και η ένατη ως προς την ανεργία των ανδρών (με 25,1%).

«Η κατάσταση είναι εφιαλτική. Τα ποσοστά ανεργίας αυξάνονται καθημερινά σε έναν τόπο που αντιμετωπίζεται ως "Περιφέρεια μετάβασης" και θεωρείται πλούσιος επειδή παράγει τα δύο τρίτα της ενέργειας της χώρας. Την ίδια στιγμή το μεγαλύτερο ποσοστό των οικονομικών των νοικοκυριών δαπανάται για θέρμανση λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών το χειμώνα ενώ οι γειτονικές οικονομίες της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ λειτουργούν ανταγωνιστικά στην τοπική αγορά» τονίζει ο κ. Δακής στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει την παρούσα ως κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ζητά συνάντηση με τον υπουργό για να αναζητηθούν ρεαλιστικοί τρόποι και αποτελεσματικές πρακτικές κυρίως στην κατεύθυνση της αξιοποίησης κοινοτικών κονδυλίων και της δρομολόγησης ευρωπαϊκών στοχευμένων πρωτοβουλιών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει