Σχεδόν 100 παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε σχολικά λεωφορεία στην Αττική

Τα μέτρα που προβλέπει η Τροχαία για την προστασία των μαθητών


ΕΛΛΑΔΑ
20:14
11/09/2019
Σχεδόν 100 παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε σχολικά λεωφορεία στην Αττική
1
loading

Σε 465 τροχονομικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, σε σχολικά λεωφορεία, βεβαιώθηκαν 94 παραβάσεις. Οι 58 ήταν σχετικές με τον ταχογράφο του οχήματος, από 5 παραβάσεις βεβαιώθηκαν για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και μη αναγραφή ορίων ταχύτητας, από 3 για παραβίαση ορίου ταχύτητας και φθαρμένα ελαστικά, 2 για έλλειψη φαρμακείου, ενώ 18 ήταν οι λοιπές παραβάσεις.

Παράλληλα, ενημερωτικά φυλλάδια, με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής μοίρασαν το πρωί αστυνομικοί σε γονείς και μικρούς μαθητές, κατά την προσέλευση τους στα διάφορα σχολικά συγκροτήματα της Αττικής για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για το σκοπό αυτό μια από τις προτεραιότητες της ΕΛΑΣ στην περιοχή αρμοδιότητας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής είναι η εφαρμογή συγκεκριμένης δέσμης μέτρων, που μεταξύ άλλων προβλέπει:

- Τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας από ρυθμιστές τροχονόμους στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν σε σχολικά συγκροτήματα.

- Την εντατικοποίηση των ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.

- Την επισήμανση ελλείψεων σήμανσης στο οδικό περιβάλλον των σχολείων και την άμεση ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών για την αποκατάστασή τους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ploigos

    Εγώ λέω το εξής : Μήπως θα έπρεπε η τροχαία να ελέγξει τα σχολικά λεωφορεία πριν να βγουν στο δρόμο ? Το πριν είναι πρόληψη , το μετά είναι αργά.
    Αν δε δεν έχει αυτό το δικαίωμα , ας της το δώσουν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει