Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και φοίτησε στο αμερικανικό κολλέγιο Ανατόλια. Έχει εμφανιστεί σε αρκετές γνωστές ελληνικές τηλεοπτικές σειρές, όπως για παράδειγμα «Οι Απαράδεκτοι». Εμφανίστηκε ακόμη στην σειρά «Μάνα είναι μόνο μία», «Της Ελλάδος τα παιδιά», «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή» και φυσικά ήταν από τις πρωταγωνίστριες στη σειρά «Το Καφέ της Χαράς» που έγραψε ο Χάρης Ρώμας.

Εμφανίστηκε ακόμη στην ελληνική ταινία «Safe Sex» και πρωταγωνίστησε στην Πολίτικη Κουζίνα. Συμμετείχε φυσικά και σε πολλές θεατρικές παραστάσεις.

Η Ρένια Λουιζίδου μαζί με μία ομάδα συναδέλφων της έπαιζε στην τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ «Το αμάρτημα της μητρός μου», μια σειρά που είχε «παγώσει» αφού οι ηθοποιοί δεν πληρώνονταν. Μετά τη δικαστική όμως διαμάχη, οι ηθοποιοί θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους. «Η πρόθεση του σταθμού είναι να συνεχιστεί το σίριαλ για κάποια επεισόδια έτσι ώστε να μάθουμε τι έγινε. Έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις με τον σταθμό αλλά δεν ξέρω που έχουν καταλήξει», υποστηρίζει η ηθοποιός.

Πάντως, τη νέα σεζόν, όπως όλα δείχνουν, θα παίξει στο βραβευμένο με πούλιτζερ έργο του Ντόναλντ Μάργιουλις «Δείπνο με φίλους». Στο ίδιο έργο θα πρωταγωνιστήσει και ο Γρηγόρης Βαλτινός που είχε ανεβάσει το ίδιο έργο το 2001 στο θέατρο Λαμπέτη.

Η Ρένια Λουιζίδου πάντως υποστηρίζει ότι δεν φταίνε μόνο τα τούρκικα σήριαλ για το ότι δεν υπάρχουν ελληνικές παραγωγές αυτή τη στιγμή. Αναφέρει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να χρηματοδοτηθούν αυτές. Και έχει πει άλλωστε, για να τεκμηριώσει την άποψή της, ότι παλαιότερα υπήρχαν σειρές από τη λατινική Αμερική, μόνο που τότε υπήρχαν τα χρήματα. Και το πιο σημαντικό είναι ότι οι Έλληνες ηθοποιοί ξέρουν ότι πάντοτε υπήρχε ανασφάλεια στη δουλειά τους. Άλλωστε, όπως έχει πει και στο παρελθόν, ο Έλληνας θα μειώσει πρωτίστως τη διασκέδαση.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».