Σε 24ωρη απεργία προχωράει σήμερα η ΑΔΕΔΥ, με συγκέντρωση στις 10:30 στα Προπύλαια, ενώ την Πέμπτη θα συμμετάσχει στην 4ωρη στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ.

«Ο αγώνας των εκπαιδευτικών, ενάντια στα σχέδια διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και η απάντηση στον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης που επιχειρεί όχι μόνο την ποινικοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων, μέσω της αντισυνταγματικής επιστράτευσης, αλλά και της κατάργησης των Συνδικάτων θα πάρει άμεση απάντηση» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της.

Οι καθηγητές δεν θα συμμετάσχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος.

«Ζητήσαμε από την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει απεργία την Παρασκευή ώστε να σηματοδοτήσει την αντίδραση του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος για την επιστράτευση. Δεν το έπραξε. Οι καθηγητές δεν θα μετάσχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, γιατί θεωρούμε κοροϊδία αυτό που συμβαίνει. Θα συνεχίσουμε τις διαδικασίες μας για να καταγραφεί η άποψη του κλάδου, γιατί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απεργία», υπογράμμισε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.