«Όχι» στις κινητοποιήσεις των καθηγητών μέσα στις εξετάσεις λέει η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της Κάπα Research που έγινε χθες Δευτέρα, 13 Μαΐου, για τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Η έρευνα έγινε σε 809 άτομα από τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Τα συμπεράσματά της δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων (66,4%) «μάλλον διαφωνεί ή διαφωνεί» με την απόφαση των καθηγητών να ξεκινήσουν την απεργία τους μέσα στις εξετάσεις.

Ταυτόχρονα όμως και ένα 56,8% κρίνει «μάλλον αρνητικά ή αρνητικά» την πολιτική των κυβερνήσεων να απαντούν με επιστράτευση σε όσους κλάδους εργαζομένων κάνουν απεργία.

Ένα ποσοστό 32,5% των ερωτηθέντων απαντά «συμφωνώ ή μάλλον συμφωνώ» στην απόφαση των εκπαιδευτικών να απεργήσουν μέσα στην περίοδο των εξετάσεων.

Πάντως, ποσοστό 52,3% των ερωτηθέντων «συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί» με την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών προτού ακόμη λάβουν οριστική απόφαση για απεργία, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

Στην ίδια έρευνα ένα 51,1% των ερωτηθέντων συμφωνεί με τη θέση της κυβέρνησης ότι η επιστράτευση των καθηγητών είναι πολιτικά επιβεβλημένη και ένα 42,9% τάσσεται υπέρ της άποψης των καθηγητών ότι η επιστράτευση είναι κίνηση αντισυνταγματική.

Κατά την άποψη του 56,3% των ερωτηθέντων η κυβέρνηση θα έπρεπε «να καλέσει τους καθηγητές σε διάλογο, ώστε να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση», ενώ ένα 42,3% απαντά ότι η κυβέρνηση πρέπει «να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση».

Αντίστοιχα το 72,7% των ερωτηθέντων απαντά ότι οι καθηγητές θα πρέπει «να αναστείλουν τώρα την απεργία και να βρουν άλλους τρόπους για να διεκδικήσουν αργότερα τα αιτήματά τους».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.