Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για την ανεύρεση του ουραίου τμήματος του ελικοπτέρου που έπεσε την Τρίτη στον Πόρο, με αποτέλεσμα τον θάνατο του πιλότου και δυο επιβατών ρωσικής καταγωγής.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την έρευνα της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ  ο κινητήρας του ελικοπτέρου ήταν σε απόλυτη ισχύ τη στιγμή της πρόσκρουσης, ένδειξη ότι δεν υπήρχε μηχανική βλάβη. Επίσης, ο ήλιος την ώρα της απογείωσης του ελικοπτέρου ήταν κάθετος και τέλος η απογείωση του ελικοπτέρου έγινε από τα ανατολικά ενώ ο άτυπος κανόνας για το ελικοδρόμιο του Πόρου ήταν οι απογειώσεις να γίνονται από τα δυτικά.

Να σημειωθεί ότι μετά το αεροπορικό δυστύχημα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς κάλεσε την Παρασκευή τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ Στέφανου Οκταποδά προκειμένου να ενημερωθεί για το συμβάν και στη συνέχεια ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΕΔΔΗΕ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «είναι αυτονόητο ότι όλα τα στοιχεία που κατέχει ο ΔΕΔΔΗΕ σχετικά με το ατύχημα θα τεθούν στη διάθεση του Εισαγγελέα».