Απάντηση στην Εκτελεστική Γραμματεία των «Ενωμένων Εργαζομένων» η οποία σε χθεσινή ανακοίνωσή της υποστηρίζει, μεταξύ άλλων ότι η πολυεθνική εταιρεία Praktiker ανατρέπει τον οικογενειακό προγραμματισμό εκατοντάδων εργαζομένων και ανοίγει τα καταστήματά της για το κοινό από τις 7 το πρωί, δίνει η Praktiker Hellas.

Συγκεκριμένα, η Praktiker Hellas σημειώνει ότι η πρωτοβουλία στην οποία αναφέρεται η ανακοίνωση (άνοιγμα καταστημάτων στις 7 πμ και έκπτωση 20% σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων για το διάστημα 29/08-14/09/2019) αφορά σε συγκεκριμένη προωθητική ενέργεια της Praktiker Hellas.

Όπως αναφέρει, η ενέργεια απευθύνεται σε επαγγελματίες, με στόχο να τους διευκολύνει στο ωράριό τους, επιβραβεύοντάς τους παράλληλα με ειδικές προσφορές και αφορά σε μεμονωμένα τμήματα των καταστημάτων και, άρα, μικρό μέρος της ομάδας εργαζομένων Praktiker.

«Όπως είναι ευρέως γνωστό, το άνοιγμα των καταστημάτων τις πρώτες πρωινές ώρες είναι μία πάγια, καθιερωμένη και απόλυτα νόμιμη πρακτική, που υιοθετείται από μεγάλη μερίδα εταιρειών και καταστημάτων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κατασκευών.

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη προωθητική ενέργεια είναι ευθυγραμμισμένη με το νομικό πλαίσιο τόσο από πλευράς ωραρίου καταστημάτων, όσο και εργατικής νομοθεσίας, το οποίο η Praktiker Hellas τηρεί πάντοτε απαρέγκλιτα και με απόλυτη συνέπεια, φροντίζοντας να παρέχει άριστες συνθήκες εργασίας στους 1.600 εργαζομένους της, ενώ έχει βραβευθεί επανειλημμένα για το εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον της», όπως επισημαίνει η Praktiker Hellas.