Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση την παραχώρηση επιπλέον χώρου της αμερικανικής βάσης στη Σούδα προκειμένου να σταθμεύουν πρόσθετα μαχητικά

Η Ελλάδα δεν θα αποφύγει πάλι την συμμετοχή της στις επιδρομές αμερικανικών αεροσκαφών -ίσως με κάλυψη του ΝΑΤΟ-, μετά το αίτημα που υπέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της πάντα ενημερωμένης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Κύρας Αδάμ, που δημοσίευσε στην «Ελλάδα Αύριο», οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση την παραχώρηση επιπλέον χώρου της αμερικανικής βάσης στη Σούδα προκειμένου να σταθμεύουν πρόσθετα μαχητικά, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και αεροσκάφη ανεφοδιασμού εν πτήσει.

Τελευταίες πληροφορίες, που μεταφέρει η ειδικευμένη σε στρατιωτικά θέματα ιστοσελίδα defencenet, φέρουν τον κ. Δ. Αβραμόπουλο (γιατί όχι τον κ. Π. Παναγιωτόπουλο, ως υπουργό Εθνικής Άμυνας;), μετά από διαβούλευσή του με τον πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά, να ενημέρωσε άτυπα τις Η.Π.Α ότι εγκρίνεται το αίτημα για μεταστάθμευση αμερικανικών αεροναυτικών δυνάμεων στη ναυτική και αεροπορική βάση της Σούδας στην Κρήτη. Θα ακολουθήσει και η τυπική έγκριση.

Οι Ρώσοι είναι έτοιμοι, και επίσημα ο στόλος τους βρίσκεται πλησίον της Συρίας, επειδή όπως είπε ο πλοίαρχος Κομαρόφ: «Ρωσικά πλοία συμμετέχουν σε ασκήσεις επιχειρησιακής ετοιμότητας στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Συρίας, αλλά δεν εμπλέκονται ενεργά σε επιχειρήσεις αυτήν την ώρα. Βρίσκονται σε ετοιμότητα αν απαιτηθεί να απομακρύνουν Ρώσους πολίτες από την Συρία».

Επίσης, η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα έχει έρθει σε επαφή με ελληνικό εφοπλιστικό όμιλο για την μεταφορά, αν χρειαστεί, περίπου 35.000 Ρώσων υπηκόων από την Συρία σε λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

Η αδυναμία των μισθοφόρων να καταφέρουν θανατηφόρο πλήγμα στο καθεστώς Άσαντ, θα υποχρεώσει τους Αμερικανούς να επέμβουν. Η αβεβαιότητα στη Συρία καθυστερεί τις «ανθρωπιστικές» επεμβάσεις στις άλλες χώρες της Μ. Ανατολής και Ασίας.

Πηγή: voria.gr