Το τελευταίο αντίο λένε σήμερα συγγενείς και φίλοι στον άτυχο αγρότη που έχασε χτες τη ζωή του στην προσπάθειά του να σώσει το 12χρονο γιο του όταν το τρακτέρ αναποδογύρισε και τους καταπλάκωσε.

Η κηδεία του 42χρονου πατέρα θα γίνει στις 12 στον ιερό του Αγίου Ανδρέα στα Πρεβελιανά σε κλίμα πένθους και βαθιάς οδύνης.

Την ίδια ώρα μάχη για τη ζωή του δίνει ο 12χρονος νεαρός που νοσηλεύεται στην εντατική του Βενιζελείου με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα με την οικογένεια του – που βιώνει μια ανείπωτη τραγωδία – να περνά ώρες αγωνίας προσμένοντας την βελτίωση της υγείας του.

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε χτες νωρίς το μεσημέρι.

Το τρακτέρ, όπως αναφέρει το prismanews.gr, αναποδογύρισε και έπεσε στο κενό χώρο οικοδομής που βρίσκεται ακριβώς δίπλα εγκλωβίζοντας το 12χρονο αγόρι ανάμεσα στο κάθισμα και το τσιμέντο.

Την ίδια στιγμή ο 42χονος πατέρας που βρισκόταν σε απόσταση λίγων μόλις μέτρων αντιλήφθηκε το κακό που παραμόνευε τον γιο του και με ένα άλμα βρέθηκε πάνω στο τρακτέρ το οποίο όμως τον παρέσυρε μαζί του.

Από τις κραυγές των παιδιών του 42χρονου στο σημείο έσπευσαν θαμώνες της διπλανής καφετέριας ενώ άμεσα ειδοποιήθηκαν οι αρχές.

Ασθενοφόρο από την Αγία Βαρβάρα και μία κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ από το Ηράκλειο καθώς και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ έσπευσαν στο Βενεράτο στήνοντας επιχείρηση για την ανάσυρση πατέρα και γιου.

Πρώτα κατάφεραν να βγάλουν το 12χρονο αγόρι και στη συνέχεια το 42χρονο πατέρα του. Και οι δυο μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο ενώ όμως ο πατέρας δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή.