Νέα επίθεση σε ελεγκτές της ΑΑΔΕ σημειώθηκε την Πέμπτη το βράδυ κατά τη διάρκεια ελέγχου σε πιτσαρία στον Πλατανιά Μαγνησίας.

Κατά την επίθεση, ο ένας υπάλληλος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τραυματίστηκε από τα χτυπήματα που δέχθηκε από τον σύζυγο της ιδιοκτήτριας του καταστήματος.

Σε ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, οι εφοριακοί περιγράφουν την επίθεση στη Μαγνησία:

«Χωρίς να προλάβουμε να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει, ο κύριος αυτός αρχίζει να χτυπάει τον συνάδελφό μου με γροθιές. Γίνεται όλο αυτό το σκηνικό, τον ξαναχτυπάει στο χέρι, τον χτυπάει και στο κεφάλι, απλώς δεν τον πήρε καλά γιατί έκανε πίσω εκείνος.

Επιτίθεται και σε μένα. Μετά παίρνει μια καρέκλα, αρχίζει να επιτίθεται πάλι, τον σταματάνε, τον τραβάνε προς τα πίσω, παίρνουμε τα πράγματα εμείς και φύγαμε και πήγαμε στην αστυνομία» αναφέρει ο ελεγκτής.

Ο έλεγχος φαίνεται να κυλούσε ομαλά μέχρι να ζητήσουν οι εφοριακοί να κάνουν και έναν τυπικό έλεγχο στα τραπέζια. Τότε η ιδιοκτήτρια είπε ότι δεν είχε προλάβει να κόψει αποδείξεις λόγω φόρτου εργασίας.

«Τώρα θα μας καταλογίσετε παράβαση;» ρώτησε.

«Ναι» απάντησε ο εφοριακός.

«Γιατί;» επανήλθε.

«Για τα 3 τραπέζια που δεν έχετε κόψει αποδείξεις».

Οι εφοριακοί κάθισαν σε ένα τραπέζι για να συμπληρώσουν τα έντυπα για την παράβαση.

«Όταν ξεκίνησα να συμπληρώνω τα έντυπα που προβλέπονται για τον καταλογισμό της παράβασης, γιατί δεν υπήρχε προηγουμένως κάποια αντιπαράθεση με αυτόν να είμαστε σε μια επιφυλακή, σε κάποια θέση άμυνας, ακούω φωνή και δέχομαι το πρώτο χτύπημα στο αριστερό χέρι. Κάποιοι προσπαθούν μέσα από το μαγαζί να τον συγκρατήσουν. Κατάφερε να τους ξεφύγει.

Με χτύπησε δεύτερη φορά στο ίδιο σημείο στο χέρι. Μου έδωσε την αίσθηση ότι ήταν άνθρωπος που κατείχε από αυτά τα πράγματα και αποπειράθηκε να με χτυπήσει και Τρίτη φορά στο κεφάλι αλλά τον απέφυγα» είπε.

Ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος είναι ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας, επιτέθηκε και στη γυναίκα εφοριακό.

«Πήρε την καρέκλα που καθόμουν εγώ. Πήγε να τη χτυπήσει όμως ήδη είχαν πέσει οι άλλοι από το μαγαζί, συγγενείς προφανώς, και τον εμπόδισαν. Παρ’ ότι προσπάθησα δυο τρεις φορές να τον ηρεμήσω, κατάλαβα ότι όχι μόνο δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος αλλά περαιτέρω παραμονή μας στο κατάστημα θα έκανε την κατάσταση χειρότερη και επιλέξαμε να φύγουμε».

Θαμώνες του καταστήματος υποστήριξαν ότι ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας έχασε την ψυχραιμία του επειδή οι ελεγκτές ήταν αγενείς και επέδειξαν ανάρμοστη συμπεριφορά.

Το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του καταδίκασε την νέα επίθεση σε ελεγκτές.