Ανάσα για υπερχρεωμένη οικογένεια από το Ρέθυμνο

Μηδενικές δόσεις σε δημόσια υπάλληλο


ΕΛΛΑΔΑ
17:51
15/04/2013
Ανάσα για υπερχρεωμένη οικογένεια από το Ρέθυμνο
loading

Σημαντική είναι η απόφαση του Ειρηνοδικείου Ρεθύμνου που με προσωρινή διαταγή στα πλαίσια των ασφαλιστικών μέτρων, για υπερχρεωμένη δημόσιο υπάλληλο, έγγαμη, μητέρα δύο ανηλίκων παιδιών, με περιουσιακά στοιχεία.

Η ίδια, σύμφωνα με το prismanews.gr, έχει στην διάθεση της, κύρια κατοικία αλλά και δευτερεύουσα και αυτοκίνητο για τα οποία αίτησε την διάσωσή τους και την μη ρευστοποίησή τους, αλλά και σημαντική υπερχρέωση, περίπου 400.000 ευρώ, με εισόδημα από την εργασία της, και από μίσθωμα παλαιάς κατοικίας, συνολικά 700 ευρώ , που θεωρείται και οικογενειακό εισόδημα, καθώς ο σύζυγος είναι ανάπηρος με κομμένο το επίδομα αναπηρίας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου με την απόφασή του διέταξε:

1. Τόσο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων όσο και από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, να μη γίνεται καμία παρακράτηση δόσεων από τον κουτσουρεμένο μισθό των 500 ευρώ, που γινόταν μέχρι σήμερα.

2. Απαγορεύει τα καταδιωκτικά μέσα, των αντιδίκων πιστωτών, να πλήξουν τα περιουσιακά στοιχεία του υπερχρεωμένο νοικοκυριού, μέχρι την ημερομηνία του τακτικού Δικαστηρίου, με την προϋπόθεση ότι η δανειολήπτρια, να αρχίσει από τον επόμενο μήνα της απόφασης, πληρώνει τα προτεινόμενα από αυτήν ποσά προς τις πιστώτριες Τράπεζες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει