Κεραυνός προκάλεσε φωτιά μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Οίτης

Δύο αεροσκάφη προσπάθησαν να περιορίσουν τα μέτωπα της πυρκαγιάς


ΕΛΛΑΔΑ
20:09
14/07/2019
Κεραυνός προκάλεσε φωτιά μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Οίτης
loading

Περισσότερες από δύο ώρες χρειάστηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, βοηθούμενες από τα δύο αεροσκάφη PZL για να εντοπίσουν τη φωτιά, η οποία βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα ανατολικά του χωριού Νεοχώρι Υπάτης, μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Οίτης.

Από τις 5 το απόγευμα, από αέρος, αλλά και από εδάφους, αναζητούσαν το σημείο της πυρκαγιάς, το οποίο εντοπίστηκε λίγα λεπτά πριν τις 7 το βράδυ. Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση και όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η φωτιά βρίσκεται σε μια περιοχή όπου έχει χαμηλή βλάστηση και δέντρα και έχει έκταση περίπου 10 στρεμμάτων αλλά το υψόμετρο και η έλλειψη οξυγόνου σε συνδυασμό με τους μέτριους ανέμους που επικρατούν δεν επιτρέπει γρήγορη επέκταση της.

Ήδη, τα δύο αεροσκάφη έχουν κάνει τις πρώτες «βολές» για να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς και στην περιοχή πήγαν και έξι οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Λαμίας, αλλά και πεζοπόρα τμήματα τα οποία θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν από εδάφους το σημείο.

Σημειώνεται ότι, στην ευρύτερη περιοχή και χθες υπήρξε μία πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε από βοσκούς, ενώ σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη πυρκαγιά όλοι εκτιμούν ότι η αφετηρία της είναι κάποιος κεραυνός που έπεσε στην περιοχή.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει