Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας είναι, από τις 00:01 τα ξημερώματα, τα πλοία, λόγω της 24ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Η Ομοσπονδία ζητά την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας για το 2019 με αυξήσεις. Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών (Π.Ε.Π.Ρ.Ν.).

Στελέχη της ΠΝΟ κάνουν λόγο για πλήρη επιτυχία της κινητοποίησης, ενώ οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν ήδη προχωρήσει σε τροποποιήσεις δρομολογίων μετά τη λήξης της απεργίας.

Η κινητοποίηση των ναυτεργατών θα λήξει στις 24:00 σήμερα τα μεσάνυχτα.

Η ΠΝΟ ζητά αυξήσεις στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας για το 2019 και κατάργηση του νόμου 4150/2016 για τις συνθέσεις των πληρωμάτων της Αδριατικής που όπως αναφέρει μείωσε δραματικά τις θέσεις εργασίας.

«Η πρότασή μας για αύξηση των αποδοχών των ναυτικών 2% με αναδρομική ισχύ από 1/1/2019, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης του προσωπικού, ξεπερνά τις πραγματικές δυνατότητές μας σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο» έχουν αναφέρει σε ανακοίνωσή τους οι ακτοπλόοι.