Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων εξαιτίας της απεργίας

Η κινητοποίηση λήγει τα μεσάνυχτα


ΕΛΛΑΔΑ
12:34
03/07/2019
Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων εξαιτίας της απεργίας
1
loading

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας είναι, από τις 00:01 τα ξημερώματα, τα πλοία, λόγω της 24ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Η Ομοσπονδία ζητά την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας για το 2019 με αυξήσεις. Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών (Π.Ε.Π.Ρ.Ν.).

Στελέχη της ΠΝΟ κάνουν λόγο για πλήρη επιτυχία της κινητοποίησης, ενώ οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν ήδη προχωρήσει σε τροποποιήσεις δρομολογίων μετά τη λήξης της απεργίας.

Η κινητοποίηση των ναυτεργατών θα λήξει στις 24:00 σήμερα τα μεσάνυχτα.

Η ΠΝΟ ζητά αυξήσεις στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας για το 2019 και κατάργηση του νόμου 4150/2016 για τις συνθέσεις των πληρωμάτων της Αδριατικής που όπως αναφέρει μείωσε δραματικά τις θέσεις εργασίας.

«Η πρότασή μας για αύξηση των αποδοχών των ναυτικών 2% με αναδρομική ισχύ από 1/1/2019, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης του προσωπικού, ξεπερνά τις πραγματικές δυνατότητές μας σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο» έχουν αναφέρει σε ανακοίνωσή τους οι ακτοπλόοι.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar chrisv

  και τί κέρδισαν από την απεργία?
  το μόνο αποτέλεσμα που είχε η απεργία τους ήταν να ταλαιπωρηθούν άπειροι ταξιδιώτες και να πάθουν ζημιά άνθρωποι με καταλύματα.
  με άλλα λόγια όποιοι δεν έφταιγαν σε τίποτε.
  όσο για τους πλοιοκτήτες εκτός που κέρδισαν τα καύσιμα και τους μισθούς των εργαζομένων δεν έχασαν τίποτε.Τα εισιτήρια τα είχαν κόψει και οι ταλαίπωροι επιβάτες θα σκορπιστούν σε άλλα δρομολόγια.
  με άλλα λόγια απλά αλληλοκαταστρεφόμαστε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει