Τεράστια είναι τα προβλήματα στο Μέτσοβο και το Ανήλιο από τις κατολισθήσεις που σημειώνονται. Οι πληγές που είχαν ανοίξει το 2010 όταν σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα λόγω των ζημιών που υπέστησαν ακόμη δεν έχουν κλείσει. Σ’ αυτές τώρα προστίθενται κι άλλες.

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, τα προβλήματα αυτά αναδείχθηκαν με ένταση κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλίας Θεοδωρίδης, ο οποίος είδε από κοντά την κατάσταση ενώ είχε την ευκαιρία να την συζητήσει και με τον δήμαρχο της περιοχής. Πάνω από τριάντα σπίτια στο Μέτσοβο και το Ανήλιο έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές, με πέντε απ’ αυτά να είναι μη κατοικήσιμα. «Το πρόβλημα είναι τεράστιο και κάνουμε έκκληση στην πολιτεία για βοήθεια» ανέφερε ο Δήμαρχος Μετσόβου Νίκος Τσομπίκος, ο οποίος όμως δέχεται πολλά πυρά τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από κατοίκους για καθυστέρηση στην ανάδειξη του προβλήματος.

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλίας Θεοδωρίδης υπογράμμισε ότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και από τον ίδιο θα γίνουν οι απαραίτητες εισηγήσεις ώστε να υπάρξει η συνδρομή του κράτους.

«Θα χρειαστούμε λίγους μήνες ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες μελέτες ώστε οι παρεμβάσεις που θα ακολουθήσουν να είναι αποτελεσματικές. Η δόμηση είναι πυκνή και το πρόβλημα αρκετά μεγάλο», τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης.

Τα προβλήματα στο Μέτσοβο και το Ανήλιο εμφανίστηκαν από τις αρχές της χειμερινής περιόδου. Στο διάστημα αυτό εντάθηκαν και ήδη αρκετά σπίτια έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές. Οι κάτοικοι ζουν με την αγωνία για το επόμενο διάστημα ενώ κάποιοι που τα σπίτια τους κρίθηκαν ακατάλληλα από το 2010 εξακολουθούν να καταβάλλουν το τέλος ακινήτου, το γνωστό χαράτσι.

(Φωτογραφία αρχείου)