Αντιδρούν ακόμα οι δάσκαλοι για την αξιολόγηση

ΔΟΕ: Αποδομεί το δημόσιο σχολείο


ΕΛΛΑΔΑ
10:49
20/03/2013
Αντιδρούν ακόμα οι δάσκαλοι για την αξιολόγηση
7
loading

Tην κατηγορηματική αντίθεσή της με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Παιδείας, για την αξιολόγηση, εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), τονίζοντας ότι η αξιολόγηση «αποδομεί το δημόσιο σχολείο, εντείνει τις ταξικές ανισότητες και κατηγοριοποιεί σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικούς».

Με ανακοίνωσή της, παράλληλα, η ΔΟΕ καλεί τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να μην συμμετέχουν στα επιμορφωτικά σεμινάρια που σχεδιάζει το υπουργείο και τους συλλόγους διδασκόντων να αρνηθούν τη συμμετοχή τους στη διαδικασία. Μάλιστα, σημειώνει ότι γι' αυτόν τον σκοπό παρέχει προς τους εκπαιδευτικούς πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη.

Η ΔΟΕ, επίσης, στην ίδια ανακοίνωση δηλώνει ότι επικαιροποιεί τη θέση της εναντίον της «αυτοαξιολόγησης» της σχολικής μονάδας και επαναβεβαιώνει την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή της στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση, αλλά και την «αταλάντευτη θέληση της να παρεμποδίσει την εφαρμογή του».

Το υπουργείο Παιδείας καταγγέλει ότι, παρά την καθολική αντίθεση του συνόλου των εκπαιδευτικών, προχωράει στη διαδικασία γενίκευσης της «Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού 'Εργου της σχολικής μονάδας-Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης». Για τον σκοπό αυτό-συνεχίζει η ΔΟΕ- το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να οργανώσει επιμορφωτικά σεμινάρια για τους διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων της γενικής εκπαίδευσης στο διάστημα, μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου 2013.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Βασίλειος ο Β’

  Είχα δάσκαλο στο Λύκειο που δεν έκανε τίποτα όταν μέσα στην τάξη του τα μισά παιδιά πετάγαμε πέτρες αναμεταξύ μας σε κάθε μάθημα και έπρεπε να είσαι σε εγρήγορση να σηκώσεις την σχολική σου σάκα και να αποκρούσεις την πέτρα για να την βγάλεις καθαρή.Αξιολόγηση τώρα!

 2. avatar sailor

  γιατί φοβούνται άμα ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους????!!το μονο που θα μπορούσα να καταλάβω είναι τα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν απο ενδοσχολικές κόντρς κάποιοων καθηγητών με το διευθυντή κλπ....αλλά κατα τα άλλα....ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...!!!

 3. avatar Tsouxtra

  Ενώ δεν αποδομούν το δημόσιο σχολείο οι παιδεραστές που δεν απολύθηκαν, οι κοπανατζήδες που παρέχουν μαθήματα κατ' οίκον και επ' αμοιβή στους ίδιους μαθητές, οι αδιάβαστοι που έχουν ν' ανοίξουν βιβλίο και να δώσουν το κάτι παραπάνω στους μαθητές τους απο την εποχή που ήταν φοιτητές......?
  Όλοι αυτοί να παραμείνουν ? Τελικά είμαστε για ψυχιατρείο....

 4. avatar Dim Kent

  Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Φαντάζεστε λοιπόν τα μαύρα σύννεφα που υπάρχουν στην εκπαίδευση...

  1. avatar Q mark

   Αντιδρούν στην ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!
   Είναι και αυτό "δημοκρατικό"? "σοσιαλιστικό"? "αγωνιστικό"?
   Ποια μπορεί να είναι η ηθική βάση ενός δασκάλου που δε θέλει να αξιολογηθεί αν κάνει σωστά τη δουλειά του ή όχι?
   Δε ντρέπονται και μόνο που βγάζουν τέτοια ανακοίνωση?
   Το έχουμε χάσει τελείως στη μπανανία μου φαίνεται!

 5. avatar Social Distortion

  Είστε απίστευτοι...

 6. avatar Social Distortion

  χα χα χα πολύ καλό

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει