Προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου για ισχυρό κατά τόπους επεισόδιο καύσωνα σε αρκετές χώρες της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης από Δευτέρα.

«Οι φίλοι και γενικά το ταξιδιωτικό κοινό που πρόκειται να επισκεφθεί περιοχές όπως την Ισπανία, τη Γαλλία, τα ανατολικά της Μ. Βρετανίας, την Ολλανδία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τη Γερμανία, την Ελβετία αλλά τη βόρεια Ιταλία από την ερχόμενη Δευτέρα καλό θα είναι να λαμβάνουν τα μέτρα κατά του καύσωνα που λαμβάνουν οι ντόπιοι και να υιοθετούν και οι ίδιοι και να αποφεύγουν την έκθεσή τους στον ήλιο το μεσημέρΙ, να ενημερώνονται για τον καιρό από την επίσημη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας που βρίσκονται ή θα βρίσκονται!

Οι αναμενόμενες πολύ υψηλές θερμοκρασίες αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, οπότε καλό επίσης είναι να ενημερώνονται από τις τοπικές αρχές για τυχόν ανάλογα περιστατικά», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook.

Για τον καιρό στην Ελλάδα, σημειώνει πως θα έχουμε βόρειους βορειανατολικούς ανέμους, «οπότε δεν θα μας απασχολήσει αυτό το κύμα καύσωνα της Δυτικής Ευρώπης τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Μάλιστα σε εμάς θα αρχίσει σιγά σιγά να υποχωρεί από Δευτέρα η έντονη ζέστη που θα επικρατήσει κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου».