Έχει «βαλτώσει» το Κτηματολόγιο

Η ολοκλήρωσή του αναμένεται, στην καλύτερη περίπτωση, το 2020


ΕΛΛΑΔΑ
13:34
11/03/2013
Έχει «βαλτώσει» το Κτηματολόγιο
5
loading

Σε 37.090.000 ανέρχεται το σύνολο των εκτιμώμενων δικαιωμάτων στη χώρα, σύμφωνα με την Κτηματολόγιο ΑΕ. Ωστόσο, η κτηματογράφηση έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό μόλις 17,7%, δηλαδή για 6.580.000 δικαιώματα.

Σε διαδικασία κτηματογράφησης μετά την ανάρτηση βρίσκονται 1.300.000 δικαιώματα, δηλαδή, ποσοστό 3,5%.

Σε διαδικασία κτηματογράφησης προ ανάρτησης βρίσκονται 5.850.000 δικαιώματα, δηλαδή, ποσοστό 15,8%.

Για την ανάδειξη αναδόχου, προχωρά διαδικασία που αφορά σε 6.720.000 δικαιώματα, δηλαδή ποσοστό 18,1%.

Εκτός προγράμματος κτηματογράφησης βρίσκονται 16.230.000 δικαιώματα, δηλαδή, ποσοστό 43,8%.

Σε διαδικασία μετάπτωσης (κτηματογράφηση Δωδεκανήσου) βρίσκονται 390.000 δικαιώματα, ποσοστό 1,1%, ενώ εμπλοκές στη διαδικασία κτηματογράφησης υπάρχουν για 30.000 δικαιώματα, δηλαδή για ποσοστό 0,1%.

Όλα τα παραπάνω περιλαμβάνονται σε έγγραφο της Κτηματολόγιο ΑΕ, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Ευάγγελου Μπασιάκου προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί ποια είναι η πορεία σύνταξης του Κτηματολογίου.

Όπως αναφέρεται στο απαντητικό έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, η Κτηματολόγιο ΑΕ, από τον Απρίλιο του 2012, έχει εκπονήσει Επιχειρησιακό Σχέδιο ολοκλήρωσης σύνταξης του Κτηματολογίου, το οποίο περιλαμβάνει αναλυτικό σχεδιασμό της κτηματογράφησης του υπολοίπου της χώρας, ανάλυση των επιχειρησιακών επιλογών, προϋποθέσεις επίτευξης στόχων αλλά και χρηματοοικονομικό σχεδιασμό του έργου μέχρι την ολοκλήρωσή του.

Αναφέρεται επίσης, ότι, με βάση τον σχεδιασμό της Κτηματολόγιο ΑΕ, η σύνταξη του Κτηματολογίου προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar ΚομμουνιστηςΑντικαπιταλιστης

  καλλιο αργα παρα ποτε. αυτα επρεπε να ειχαν γινει απο την εποχη του καποδιστρια.

 2. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

  ΘΥΜΙΣΤΕ ΜΟΥ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ ΓΙ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ !! ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΧΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ?? ΤΙ ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ?? ΣΩΠΑ !!

 3. avatar Eric Castel

  η θα εχω πεθανει η θα ειμαι ανεργος και θα μου το εχουν παρει η τραπεζες

 4. avatar Kats

  Ύπνος βαθύς.....

  1. avatar theo73

   Δεν είναι θέμα "ύπνου". Μελέτες που αφορούν μεγάλο ποσοστό του έργου έχουν προκηρυχθεί εδώ και *πολύ* καιρό και δεν ανατίθενται στους μελετητές. Οι λόγοι είναι αδιευκρίνιστοι. Προφάσεις παρουσιάζονται πολλές ("νομικό πλαίσιο περί μελετών Δημοσίου", "τρώγονται οι υποψήφιοι ανάδοχοι μεταξύ τους" κλπ.). Η πραγματικότητα για όσους είμαστε στο χώρο όμως και γνωρίζουμε είναι άλλη: μειώνεται αδικαιολόγητα και σκανδαλωδώς το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και "σπρώχνουν" επίσης σκανδαλωδώς χρήματα που βάση του νόμου ήταν δεσμευμένα για το έργο και μόνο, για να κλείνουν άλλες τρύπες... Η κωλυσιεργεία είναι *σκόπιμη* από μέρους των τελευταίων κυβερνήσεων άσχετα με το τι λένε στο "πόπολο".

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει