ΟΗΕ για πρόσφυγες: Να υπάρξουν ασφαλείς και νόμιμες οδοί προς την Ευρώπη

Επτά άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους σε ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου


ΕΛΛΑΔΑ
14:44
11/06/2019
ΟΗΕ για πρόσφυγες: Να υπάρξουν ασφαλείς και νόμιμες οδοί προς την Ευρώπη
7
loading

Τη θλίψη της για το ναυάγιο που σημειώθηκε σήμερα ανοιχτά της Λέσβου, όπου επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και ζητά «να πολλαπλασιαστούν οι προσπάθειες για να υπάρξουν ασφαλείς και νόμιμες οδοί προς την Ευρώπη».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, προσωπικό της Ύπατης Αρμοστείας έχει μεταβεί στην περιοχή για να παράσχει υποστήριξη στους επιζώντες και τις ελληνικές αρχές με όποιο τρόπο χρειαστεί.

Όπως δηλώνει ο αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Φιλίπ Λεκλέρκ, «αυτή η τραγωδία υπενθυμίζει με οδυνηρό τρόπο ότι οι άνθρωποι συνεχίζουν να τολμούν ριψοκίνδυνα ταξίδια για να φτάσουν στα ελληνικά νησιά» και προσθέτει σύμφωνα με το ΑΜΠΕ: «Χρειάζεται να πολλαπλασιαστούν οι προσπάθειες για να υπάρξουν ασφαλείς και νόμιμες οδοί προς την Ευρώπη, ώστε οι άνθρωποι να σταματήσουν να διακινδυνεύουν τη ζωή τους στα χέρια αδίστακτων διακινητών».

Μέσα στο έτος έχουν φτάσει στην Ελλάδα δια θαλάσσης σχεδόν 10.700 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ 39 έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar ο ….ΟΗΕ

  Το όργανο της παγκόσμιας χούντας που θεωρεί ασήμαντο να ρωτήσει αυτούς που υποφέρουν από τους ισλαμοφασίστες λαθρομετανάστες, και η πλάκα η μεγάλη είναι...με τα λεφτά των αλλονώνε οι δουλέμποροι των ΕΘΝΩΝ που πάντα έκλειναν αυτιά και μάτια όταν οι αχόρταγοι άρπαγες φίλοι τους με το ντουφέκι και την κρεμάλα τους άρπαζαν τον πλούτο καταδικάζοντάς τους σε πείνα. Τώρα ο .....ΟΗΕ μετάνοιωσε και έγινε ξαφνικά φιλάνθρωπος και αφού μετά από χρόνια γέμιζε πτώματα τη ΜΕΣΟΓΕΙΟ ενώ έκαναν χρυσές δουλειές οι ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ψάχνει νόμιμες οδούς....Αυτό θα γίνει μόνο όταν γίνει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ στην ΕΥΡΩΠΗ. Ως τότε ΑΕΙΣΙΧΤΙΡφιλάνθρωποι/αλληλέγγυοι του φόλου....

 2. avatar 20.700 μετρημένοι λαθρο

  Και όχι πρόσφυγες ... οποίος έρχεται χωρίς χαρτιά και χωρίς την νόμιμη ΟΦΗ ειναι παράνομος! Βάλε και καμία 100 χιλιάδες απο τον Έβρο ... σε 10 χρόνια θα είμαστε μειονότητα. Ενα σοβαρό κράτος κλίνει τα συνορα .. πρέπει να πάρουμε δραστικά μέτρα ... υπάρχει τον πλούσια μουσουλμανικά κράτη που άνετα μπορούν να απορροφήσουν ότι λαθρο υπάρχει ...

 3. avatar βρε

  Μας δουλεύουν όλοι σου λέω, με διάφορους τρόπους θα μας επιβάλλουν ντέ και καλά την παγκοσμιοποίηση!

 4. avatar ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

  Ασφαλείς και νόμιμες οδοί προς την Ευρώπη.
  ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ
  ΕΔΩ ΓΙΝΑΜΕ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΨΥΧΩΝ
  ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΜΕ.
  ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ -ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ-

 5. avatar Υποτιθεται

  ...οτι ο πόλεμος τελείωσε. Ώρα για επιστροφή στην πατρίδα. Έχει κι άλλα μέρη για να πάνε.

 6. avatar kakaroto

  Γιατί προς την Ευρώπη, δηλαδή, δεν κατάλαβα, να υπάρξουν ασφαλείς και νόμιμοι οδοί προς την Ασία.. Να πάνε στις ομόθρησκες αραβικές και ισλαμικές χώρες της Ασίας.. Στη Ρουάντα όταν έγινε η γενοκτονία, στις γύρω αφρικανικές χώρες πήγαιναν οι περισσότεροι πρόσφυγες.. Δεν έχουν καμιά δουλειά στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα που υπέφερε αιώνες από το ισλάμ και συνεχίζει και υποφέρει ακόμη σε κάθε βιοτικό τομέα.. Η Ελλάδα δεν χωράει πρόσφυγες λόγω της γενικότερης κοινωνικοοικονομικής κατάστασης, πόσω μάλλον μουσουλμάνους πρόσφυγες στις χώρες των οποίων δεν θα μπορούσε ποτέ κανείς χριστιανός να ζήσει είτε ως πρόσφυγας, είτε ως απλός οικονομικός μετανάστης.. Αν θέλουν τόσο πολύ μουσουλμάνους πρόσφυγες στην δυτική Ευρώπη ας τους χορηγούν βίζες και να τους πηγαίνουν στις "υπερπολιτισμένες" ευρωπαϊκές χώρες της Δύσης με νόμιμα αεροπλάνα κι όχι με παράνομα βαπόρια, να τους πετάτε, σαν να είναι σκουπίδια, στην Ελλάδα, που την κάνατε την ευρωχωματέρη σας..

 7. avatar irontriangle

  Τι λέει ο άνθρωπας (ΟΗΕ) ? πρός άλλη ήπειρο δεν μπορούν να υπάρξουν ασφαλείς και νόμιμες οδοί ? γιατί μόνο πρός την Ευρώπη ? στον γήινο πλανήτη μόνο η Ευρώπη υπάρχει ?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει