Η Κομισιόν καλεί την Ελλάδα να συμμορφωθεί με την ανακύκλωση πλοίων

Τι ορίζει ο κανονισμός για τα σκάφη που φέρουν σημαία ΕΕ


ΕΛΛΑΔΑ
1:19
07/06/2019
Η Κομισιόν καλεί την Ελλάδα να συμμορφωθεί με την ανακύκλωση πλοίων
1
loading

Την απόφασή της να κινήσει διαδικασίες επί παραβάσει κατά της της Ελλάδας και οκτώ ακόμα χωρών (Γερμανίας, Ιταλίας, Κροατίας, Κύπρου, Πορτογαλίας, Ρουμανίας, Σλοβενίας και Σουηδίας) σχετικά με την υποχρέωσή τους να εφαρμόσουν πλήρως την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ανακύκλωση πλοίων, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, σκοπός του κανονισμού της ΕΕ είναι να καταστήσει την ανακύκλωση πλοίων πιο πράσινη και πιο ασφαλή.

Κύριος στόχος του κανονισμού είναι να εξασφαλίσει ότι τα πλοία που υπάγονται στην αρμοδιότητα της ΕΕ (εκείνα που φέρουν σημαία κράτους-μέλους της ΕΕ) ανακυκλώνονται με ασφαλή και βιώσιμο τρόπο. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι τα κράτη-μέλη πρέπει να εκπληρώνουν βασικές υποχρεώσεις όσον αφορά, αφενός, τον ορισμό των αρμόδιων αρχών και των υπηρεσιών και τον καθορισμό υπευθύνων επικοινωνίας και, αφετέρου, τη θέσπιση διατάξεων εθνικού δικαίου σχετικά με την επιβολή των εν λόγω ενωσιακών κανόνων και των εφαρμοστέων κυρώσεων.

Όλες αυτές οι υποχρεώσεις έπρεπε να εκπληρωθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018 και τα κράτη-μέλη ήταν υποχρεωμένα να κοινοποιήσουν στην Επιτροπή τους σχετικούς ορισμούς και εθνικές διατάξεις επιβολής εντός της ίδιας προθεσμίας. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, τα εν λόγω κράτη-μέλη δεν έχουν ανταποκριθεί, ή δεν έχουν ανταποκριθεί πλήρως, στις σχετικές υποχρεώσεις τους. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή απέστειλε προειδοποιητικές επιστολές και τα εν λόγω κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, έχουν πλέον προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσουν.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar PanosGianaros

  Καλλίτερο σύστημα ανακύκλωσης απο της χώρας μας δεν υπάρχει.
  Παροπλίζεις το πλοίο . . . . όπου θέλεις. . !
  Βάζεις φύλακα - - γνωστός ως Βατσιμάνης - - να το φυλάει.
  Ο Βατσιμάνης πουλάει ότι έχει το πλοίο \' \' μετακινούμενα\' \' .
  Το αφεντικό το ξέρει . . . !
  Κάποια σωλήνα στο μηχανοστάσιο . . . και μπλούμ πάρτο.
  Θα ανακυκλωθεί μόνο του , , , θα πάρουμε και την ασφάλεια . . !
  Και κανένας δεν θα ξέρει . . τίποτε .
  Πούνε ρε οι Ευρωπαίοι να τους δείξουμε , που θα μας κάνουν και μαθήματα . . !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει