Οδηγίες για την κατάρτιση Μητρώων Αρρένων, γεννηθέντων το 2012, απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, με κοινοποίηση σε όλους τους δήμους.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, «μετά τη γενόμενη υποδιαίρεση της Ληξιαρχικής Περιφέρειας, κάθε δήμου που προήλθε από συνένωση ΟΤΑ, μετά και τη σχετική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (αρ. Φ. 127089/57460/21/12/2010), μετέχουν όλοι οι Ληξίαρχοι των Ληξιαρχείων που λειτουργούν στον δήμο».

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι, κατά την κατάρτιση των Μητρώων Αρρένων, το επώνυμο των γεννηθέντων αρρένων αναγράφεται απαραιτήτως με μικρά και όχι με κεφαλαία γράμματα και ότι ο ονομαστικός κατάλογος (ετήσιο μητρώο αρρένων) καταρτίζεται και στην περίπτωση κατά την οποία δεν γεννήθηκε κανένα άρρεν, κατά το προηγούμενο έτος, προκειμένου, με τον τρόπο αυτό, να εξασφαλιστεί η τυχόν εγγραφή αδήλωτων ή μετεγγραφόμενων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.