Αυστηροποίηση των ποινών για τους υπαλλήλους των ασφαλιστικών ταμείων, που συμμετέχουν στην έκδοση και τη χορήγηση συντάξεων και επιδομάτων σε μη δικαιούχους, προβλέπουν, σύμφωνα με πληροφορίες, διατάξεις του «νομοσχέδιου σκούπα», που αναμένεται να καταθέσει το υπουργείο Εργασίας στην Βουλή, μέσα στις επόμενες μέρες. Οι ποινές θα φθάνουν έως τα 5 έτη φυλάκιση στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται πρόθεση, ενώ ,αν το αδίκημα έγινε από αμέλεια, οι παραβάτες υπάλληλοι θα τιμωρούνται με φυλάκιση έως 6 μήνες.

Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάσσεται, μετά από καταγγελίες, θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε 15 ήμερες, ενώ εάν προκύψουν ενδείξεις ενοχής ή αν προηγηθεί καταδικαστική απόφαση πρώτου βαθμού, επιβάλλονται πειθαρχικές κυρώσεις οι οποίες προβλέπουν οριστική απόλυση. Σε ό,τι αφορά σε παραβάσεις, που διαπράττονται από το υγειονομικό προσωπικό, προβλέπεται η κοινοποίηση τους στους ιατρικούς συλλόγους της χώρας ώστε να αποτρέπεται η μελλοντική συνεργασία των παραβατών με ασφαλιστικούς φορείς.

Οι αγωγές, τέλος, που κατατίθενται από τα Ταμεία, κατά εκείνων που έχουν εισπράξει παράνομα επιδόματα και συντάξεις και με τις οποίες οι φορείς διεκδικούν την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών ,θα στρέφονται στο εξής και κατά των υπαλλήλων που συνεργάστηκαν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.