Για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο, μίλησε ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης στην εκπομπή «Αυτοψία» και τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ.

«Πονεμένη ιστορία η υπόθεση των στημένων. Έχει κανείς πολλούς κύκλους. Σε λίγο καιρό θα δούμε και εδώ ποιοι δικαστές έχουν αναβαθμιστεί. Δεν έχω την παραμικρή ανάμειξη στην υπόθεση των στημένων αγώνων» τόνισε και συνέχισε: «Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ελεγκτικούς μηχανισμούς εναντίον μου. Όσο επίπονο και αν είναι αυτό για μένα είμαι και χαρούμενος γιατί όσο κι αν με έχουν ψάξει δεν έχουν βρει το παραμικρό».

Επανερχόμενος, μάλιστα, στην υπόθεση του Noor 1, ξεκαθάρισε: «Ότι πιο άσχημο μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος είναι το εμπόριο ναρκωτικών. Σας λέω με το χέρι στην καρδιά πως δεν έχω την παραμικρή σχέση με την υπόθεση του Noor 1. Όλα έχουν ελεγχθεί. Δεν έχει βρεθεί το παραμικρό. Εμείς πετρέλαια αγοράζαμε. Έχει γίνει ένα δικαστήριο. Ξένες αρχές έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση. Το όνομα το δικό μου και τις εταιρείας μου δεν υπάρχει πουθενά. Θεωρώ πως δεν θα φτάσουμε ποτέ στη δική. Είναι μια σκευωρία από κάποιους που ήθελαν να κατασκευάσουν μια συγκεκριμένη ατζέντα για να τη χρησιμοποιήσουν αργότερα, όπως και γίνεται. Δεν έχω μάθει να με φτύνουν και να σκύβω το κεφάλι. Όλοι αυτοί που έχουν ανάμειξη στη σκευωρία θα πληρώσουν ένα ακριβό τίμημα τα χρόνια που έρχονται. Και υπάρχουν και πολιτικοί που έχουν εμπλακεί. Και αυτό δεν είναι απειλή. Είναι υπόσχεση. Έχω προσφύγει σε ευρωπαϊκά αλλά και σε ελληνικά δικαστήρια. Θα δείτε σύντομα την κατάληξη αυτής της ιστορίας».

Τέλος, σε ότι αφορά την εμπλοκή του στα κοινά του Πειραιά, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Ο κ. Τσίπρας από την ημέρα που βγήκε πρωθυπουργός έχει πει πέντε εκατομμύρια ψέματα αλλά παραμένει πρωθυπουργός. Εγώ είμαι ένας απλός δημοτικός σύμβουλος και με δικά μου προσωπικά λεφτά έχω κάνει δουλειά σε δομές του Πειραιά. Σε έργα που είχε ανάγκη η πόλη μας. Εξασφαλίσαμε από ευρωπαϊκά κονδύλια, μέσω της περιφέρειας, 83 εκατ. ευρώ για έργα του Πειραιά. Αυτά τα λεφτά είναι στα ταμεία μας και αυτό σημαίνει πως μέσα στα επόμενα χρόνια θα γίνουν πολλά έργα. Την επόμενη διετία θα περπατάς στον Πειραιά και θα είναι μια διαφορετική πόλη. Θέλω να φτιάξω με δικά μου έξοδα ένα κολυμβητήριο στον Πειραιά.

Δεν είναι πλήγμα η απουσία του Πέτρου Κόκκαλη από το συνδυασμό μας. Ότι καταφέραμε μέχρι τώρα, το κάναμε χωρίς τον Πέτρο. Δεν του έκανα ποτέ πρόταση να γίνει αυτός δήμαρχος. Δεν άφησα ποτέ καμία από τις εταιρείας του Σωκράτη Κόκκαλη να κάνουν δουλειές στον Πειραιά. Δεν αξίζει ν ασχολούμαστε άλλο. Του ευχήθηκα καλή επιτυχία και τέλος».