Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες οδήγησης ενόψει Πάσχα

Από αύριο ξεκινά η διαδικασία- Ποιες παραβάσεις εξαιρούνται


ΕΛΛΑΔΑ
19:06
21/04/2019
Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες οδήγησης ενόψει Πάσχα
4
loading

Επιστρέφονται από αύριο, Δευτέρα 22 Απριλίου 2019, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Η απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και σήμερα, Κυριακή 21 Απριλίου 2019, αποκλειστικά για τις παραβάσεις:

- του άρθρου 34 του Κ.Ο.Κ. (στάση και στάθμευση) και

- της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του Κ.Ο.Κ (πινακίδα Ρ-40, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση), για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας για είκοσι (20) ημέρες, σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ., όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει με την παράγραφο 3 του άρθρου 31 του Ν.4530/2018.

Εξαιρούνται οι παραβάσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία (άρθρο 29 παρ. 1 εδ. β΄ του Ν. 4530/2018).

Προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.

Σημειώνεται ότι η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές εφαρμόζεται κανονικά, καθώς δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω διαδικασία επιστροφής των στοιχείων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Αυστριακός

  Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί παίρνουν τις πινακίδες για παράνομη στάθμευση! Γερανοί δεν υπάρχουν στην ελλάδα?

 2. avatar και καλα για

  τις ραμπες αμεα αλλα και οι υπολοιποι ανθρωποι ειμαστε,χωρια που μας ταλαιπορουν να τους διευκολυνουμε κιολας να πανε στα χωρια τους οι βλαχοι(με την κακη ενοια του οπου βλαχος)

 3. avatar boxer856

  [...] το κρατος και το υπουργειο.Τι δουλεια εχουν να επιστραφουν,αφου τους τις πηρανε.Μεσα μεταφορας δεν υπαρχουν να πανε στα χωρια τους για Πασχα?

 4. avatar Mplaky

  ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΡΜΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΕ ΝΑ Η ΑΠΟΡΙΑ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει