Μαίνεται ο «πόλεμος» για το… «ιερό» πιτόγυρο

Μηδενικές έως ελάχιστες οι αυξήσεις στην τιμή λένε επιχειρηματίες του χώρου σε πολλές περιοχές της Ελλάδας


ΕΛΛΑΔΑ
17:51
21/04/2019
Μαίνεται ο «πόλεμος» για το… «ιερό» πιτόγυρο
18
loading

Προβληματισμένοι δηλώνουν οι επιχειρηματίες στον χώρο των ψητοπωλείων αναφορικά με το εάν η αύξηση στην τιμή του χοιρινού κρέατος -λόγω των αυξημένων ευρωπαϊκών εξαγωγών στην Κίνα (οι χοιροτροφικές μονάδες της οποίας «χτυπήθηκαν» από την πανώλη των χοίρων) -θα οδηγήσει εν τέλει σε αύξηση και της τιμής που πωλούν το παραδοσιακό τυλιχτό σουβλάκι (ή αλλιώς πιτόγυρο).

Μιλούν στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων θεσμικοί εκπρόσωποι των καταστηματαρχών εστίασης από αρκετές περιοχές της χώρας, δηλώνοντας -οι περισσότεροι- ότι θα απορροφήσουν αυτή την αύξηση διατηρώντας την ίδια τιμή, ενώ ορισμένοι δεν αποκλείουν να μετακυληθεί στον καταναλωτή διαμορφώνοντας την ανώτερη τιμή στα 2,70 με 2,80 ευρώ.

Θεσσαλονίκη

Απόλυτα ξεκάθαρος ως προς τη μη αύξηση των τιμών στο τυλιχτό σουβλάκι (ή αλλιώς πιτόγυρο) ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και καφέ-μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Φιλοκώστας, με αφορμή δηλώσεις εκπροσώπου του υπό σύσταση Σωματείου Ψητοπωλών (στην Αθήνα) βάσει των οποίων από την 1η Μαΐου το τυλιχτό σουβλάκι θα πωλείται στα 3 ευρώ, λόγω της αύξησης της τιμής του κρέατος διεθνώς.

«Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία αύξηση, δεν έχουμε βγάλει καμία τέτοια απόφαση. Και ούτε θα βγάλουμε προς το παρόν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλοκώστας, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, συμπληρώνοντας ότι έχει, ήδη, συζητήσει το θέμα με τον πρόεδρο του σωματείου Κρεοπωλών νομού Θεσσαλονίκης Σάββα Κεσίδη.

«Βγήκε κάποιος στην Αθήνα και ανακοίνωσε ότι θα κάνει αύξηση στο τυλιχτό σουβλάκι, επειδή θα ανέβει (η τιμή) του κρέατος (...) Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ενόψει εορτών, ανεβάζουν κάποιο ποσοστό (...) βρίσκουν ευκαιρία και ανεβάζουν (τις τιμές) λόγω εορτών. Αυτός είπε ότι θα ανεβάσουν (την τιμή) στο σουβλάκι τους, καλά κάνει και το κάνει, ό,τι είναι νόμιμο ας το κάνει όπως θέλει. Η αγορά ξέρει να κρίνει την πορεία του κάθε επαγγελματία», πρόσθεσε ο κ. Φιλοκώστας, υπογραμμίζοντας ότι η αγορά ομαλοποιείται μετά τις γιορτές.

«Φταίνε» τα προβλήματα στην Κίνα

«Το χοιρινό κρέας πάντα τέλος Απριλίου με αρχές Μαΐου και για όλο το καλοκαίρι, παίρνει μία αύξηση γύρω στο 10% με 15% και πάντα στη λιανική πώλησή του, την αφομοιώνουμε εμείς», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών νομού Θεσσαλονίκης, Σάββας Κεσίδης.

«Η φετινή ιδιαιτερότητα -πρόσθεσε ο κ. Κεσίδης- είναι ότι θα ξεπεράσει λογικά κάποια όρια, π.χ. του 10%, επειδή έχουμε κάποια παγκόσμια θέματα. Πρώτον, είναι ότι υπήρχε η πανώλη των χοίρων στην Κίνα πριν από 1 με 1,5 χρόνο. Για να μην επεκταθεί, όσες μικρές μονάδες με 5-10-20 χοιρομάνες που είχαν προσβληθεί από τη λοίμωξη τις θανάτωσαν όλες (...), με αποτέλεσμα η αγορά να «στερέψει» από χοιρινό κρέας και να ξεκινήσουν οι εισαγωγές (από Αμερική και Ευρώπη). Επίσης, άνοιξε μία ακόμα αγορά για τις ευρωπαϊκές εξαγωγές, η ρωσική και (τρίτον) επειδή υπάρχει η πανώλη των χοίρων στην Αφρική, δεν γίνονται εισαγωγές στην Ευρώπη. Άρα όλα αυτά συναινούν στο να αυξηθεί η ζήτηση (κρέατος). Όταν αυξάνεται η ζήτηση και δεν υπάρχει η παραγωγή που δεν μπορεί να την καλύψει, τότε αναγκαστικά ανεβαίνει η τιμή». Ο κ. Κεσίδης εκτίμησε ότι εάν οι ανάγκες της αγοράς σε ποσότητες κρέατος δεν μπορέσουν να καλυφθούν το επόμενο εξάμηνο και «να βρει μόνη της το δρόμο», τότε, όπως είπε, «δεν ξέρω ποιους θα συμπαρασύρει στο διάβα της».

Πάτρα

«Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός μεταξύ των καταστηματαρχών της Πάτρας, για το αν θα προχωρήσουν στην αύξηση της τιμής πώλησης των προϊόντων που παρασκευάζονται από χοιρινό κρέας, όπως το σουβλάκι, ο γύρος κ.ά.» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου καταστημάτων εστίασης και αναψυχής, Σπύρος Στεργίου.

Πάντως, όπως σημειώνει ο Σπύρος Στεργίου, «εδώ στην Πάτρα, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων πωλούν ήδη φθηνά σε βαθμό που δεν βγαίνει το κόστος, αλλά δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, γιατί ο κόσμος δεν έχει χρήματα, με αποτέλεσμα να χρεώνονται ώστε να κρατούν ανοικτά τα καταστήματά τους».

Επανερχόμενος στο θέμα του προβληματισμού για τη διαμόρφωση της τιμής, ο Σπύρος Στεργίου λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «οι καταστηματάρχες ανησυχούν, διότι εκτιμούν πως αν αυξήσουν τις τιμές θα χάσουν πελατεία», ενώ δεν αποκλείει την πιθανότητα κάποιοι να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές, σε βάρος της ποιότητας.

Καταλήγοντας, ο Σπύρος Στεργίου διατυπώνει την εκτίμηση πως «αν δεν υπάρξει μία αύξηση της τάξης του 10%, κάποιοι θα κλείσουν πιο γρήγορα απ' ό,τι περίμεναν».

Ηράκλειο

«Γνωρίζουμε για την αύξηση στο χοιρινό κρέας, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί ζήτημα αύξησης της τιμής στους «γύρους» σε επίπεδο Ηρακλείου. Άλλωστε, η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών του χώρου, προμηθεύονται χοιρινό κρέας από ντόπιους παραγωγούς», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαρία Αντωνακάκη, πρόεδρος συνδέσμου επισιτισμού και διασκέδασης Ν. Ηρακλείου. Και προσθέτει: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, με προσοχή, καθώς ο «γύρος» ως προϊόν, είναι άμεσα συνδεδεμένος με την αγορά της πόλης και μια τέτοια επιβάρυνση στην τιμή θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά την κίνηση σε αυτές τις επιχειρήσεις, που πρέπει να σημειώσω ότι είναι αρκετές όχι μόνο στο κέντρο της πόλης αλλά και στις συνοικίες. Πάντως κάποια ενημέρωση για αύξηση των τιμών δεν υπάρχει μέχρι αυτή την ώρα».

Χανιά

Την άποψη ότι ενδεχόμενη αύξηση των τιμών του κρέατος δεν θα επηρεάσει την αγορά και η όποια αύξηση δεν θα «φθάσει» μέχρι τον καταναλωτή, ιδιαίτερα στον δημοφιλή γύρο-σουβλάκι, εκφράζουν παράγοντες της αγοράς των Χανίων.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών Γιάννης Παυλάκης, μέλη της οποίας είναι κρεοπώλες αλλά και επαγγελματίες της εστίασης, η όποια αύξηση εκτιμάται ότι θα απορροφηθεί από τους επαγγελματίες.

«Εκτιμώ ότι οι τιμές για τον καταναλωτή δεν θα επηρεαστούν. Οι όποιες διακυμάνσεις στις τιμές του κρέατος δεν θα επηρεάσουν την αγορά. Αυτό θα συμβεί για δύο κατά την άποψη μου λόγους. Στην περιοχή μας υπάρχει επάρκεια κρέατος και πληθώρα σωστών επαγγελματιών, τόσο στο χώρο της εστίασης όσο και στο χώρο του κρέατος».

Από την πλευρά τους, οι επιχειρηματίες της εστίασης βρίσκονται σε αναμονή, ωστόσο η εκτίμηση είναι ότι κυρίως στο πλέον δημοφιλές προϊόν που είναι το σουβλάκι οι τιμές θα παραμείνουν στα επίπεδα των 2,30 - 2,50 ευρώ όπως είναι και σήμερα.

Την άποψη ότι οι όποιες αυξήσεις δεν θα επηρεάσουν  σημαντικά την κατανάλωση εκφράζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος των κρεοπωλών Χανίων Κώστας Φωτάκης.

«Εκτιμώ ότι θα υπάρχει ένας μικρός επηρεασμός στην αγορά. Η πλειοψηφία των καταναλωτών κυρίως των νέων συνήθως δεν επηρεάζονται από τις μικρές αυξήσεις τόσο στις δαπάνες τους για την εστίαση, όσο και στην αγορά κρέατος. Εμείς σαν κλάδος άλλωστε τις περισσότερες φορές επιβαρυνόμαστε στις κατά καιρούς διακυμάνσεις».

Λαμία

«Βλέπουμε τις τιμές να ανεβαίνουν κατακόρυφα εκεί που περιμέναμε τέτοια περίοδο μια φυσιολογική πτώση» υπογραμμίζει ο πρόεδρος των επισιτιστικών επαγγελμάτων στη Φθιώτιδα κ. Κώστας Καραγιώργος. Δεν μπορεί να εκτιμήσει ο ίδιος και οι συνάδελφοί του που μπορεί να φτάσει τις επόμενες μέρες η τιμή στο σουβλάκι και νιώθουν την αναστάτωση του καταναλωτικού κοινού που αποφεύγει πλέον να εντάξει τα χοιρινά προϊόντα μέσα στις καταναλωτικές τους συνήθειες. Τα μηνύματα που παίρνει είναι ιδιαίτερα αρνητικά καθώς δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να απορροφηθούν οι αυξήσεις που είναι αλυσιδωτές και κλιμακωτές μέσα στην υφιστάμενη τιμή.

«Αν επιβεβαιωθεί το σενάριο που θέλει να αυξάνονται συνεχώς οι τιμές για μια ολόκληρη χρονιά τότε θα μιλάμε για καταστροφή» λέει ο κ. Κώστας Καραγιώργος ενώ ο κ. Κώστας Τζούφλας που διατηρεί βιομηχανία συσκευασίας κρεάτων και τροφοδοτεί τη κεντρική Ελλάδα χαρακτηρίζει απίστευτα αυτά τα οποία καταγράφονται αυτή την περίοδο. Προβλέπει πως «θα υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα στις επιχειρήσεις που έχουν μετάσχει μέχρι τώρα σε διαγωνισμούς αφού  έδωσαν τιμές με βάση τη συνήθη διακύμανση στην τιμή των συγκεκριμένων προϊόντων και τώρα που η τιμή αυξάνει δεν αποκλείεται να πέσουν και κανόνια στην αγορά» όπως σημειώνει.

Κοζάνη

Η αιφνίδια αύξηση στις αγορές του χοιρινού κρέατος επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τους επαγγελματίες στο χώρο του έτοιμου φαγητού, ψητοπωλεία, γυράδικα κλπ που προμηθεύονται την πρώτη ύλη τους από εταιρείες που εισάγουν τα χοιρινά από τις φάρμες της Δανίας της Ολλανδίας και του Βελγίου. Όπως ανέφερε ο Σάκης Γκουργκούτας, ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της Κοζάνης με γύρο και σουβλάκι, οι προμηθευτές σε πρώτη φάση θα προχωρήσουν στην αύξηση της τιμής του κρέατος κατά 0,50 € και πολύ γρήγορα, όπως μας ενημέρωσαν, η αύξηση θα φτάσει στο 1 € /κιλό. Εξήγησε ότι την αύξηση αυτή δεν μπορούν να την απορροφήσουν οι επιχειρήσεις της εστίασης  και θα αναγκαστούν παρότι δεν το επιθυμούν να την μετακυλήσουν στον καταναλωτή. «Ξέρουμε ότι οι μισθοί των πελατών μας δεν έχουν αυξηθεί, αλλά και μείς δεν μπορούμε να κρατήσουμε την τιμή» και πρόσθεσε ότι «από την 1η Μαΐου έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε στην αύξηση της τιμής του γύρου κατά 0,30 λεπτά και από 2,40 που πουλάμε σήμερα η τιμή στο γύρο η το σουβλάκι θα διαμορφωθεί στα 2,70 και 2,80 λεπτά». Ο κ. Γκουργκούτας σημείωσε ότι το Σάββατο έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνάντηση των επαγγελματιών της Κοζάνης για αυτό το θέμα ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και νέας αύξησης του γύρου το επόμενο διάστημα.

Ο πρόεδρος των κρεοπωλών Κοζάνης Θωμάς Γκιάτας δήλωσε ότι το 80%των καταστημάτων της περιοχής προμηθεύονται χοιρινά από τοπικές φάρμες αλλά «εξαιτίας της ατμόσφαιρας της αγοράς και του ενδεχόμενου έλλειψης χοιρινού η τιμή «τσίμπησε» κατά 0,30 λεπτά». Εξήγησε ότι απόφαση του κλάδου είναι αυτή η μικρή αύξηση «να μην μεταβιβαστεί στο πελάτη του κρεοπωλείου».

Καρδίτσα

Μιλώντας στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο απερχόμενος πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών και Εστίασης Καρδίτσας, Χρήστος

Παππάς αφού τόνισε πως έχει ενημερωθεί για το συγκεκριμένο θέμα, υπογράμμισε τα εξής: «Η  αύξηση της τιμής του χοιρινού κρέατος, βρίσκει τους καταστηματάρχες σε ένα μεγάλο δίλημμα. Ή να απορροφήσουν την τυχόν αύξηση και δεν επιβαρύνουν με αυτό τον τρόπο τον καταναλωτή. Ή να προχωρήσουν σε μια αύξηση καθώς τα τελευταία χρόνια ο κλάδος δέχεται μεγάλες και επαναλαμβανόμενες αυξήσεις, όπως ΦΠΑ, φορολογία, ενεργειακό κόστος, εργασιακό και ασφαλιστικό, με ότι αυτό συνεπάγεται για  τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων».

Λάρισα

O πρόεδρος του Συλλόγου Εστιατόρων και Ψητοπωλών Λάρισας Ιωάννης Χρηστίδης σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «πλέον έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι καθώς τις μέχρι τώρα αυξήσεις στην πρώτη ύλη τις έχουν απορροφήσει οι επαγγελματίες του κλάδου».

Ο κ. Χρηστίδης θεωρεί ότι μέχρι τώρα οι τιμές για τους καταναλωτές είναι χαμηλές σε αυτά τα προϊόντα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι παράδοξο να πληρώνει κάποιος τρία ευρώ για να πιει ένα καφέ και να έχει την απαίτηση να φάει με δυόμισι ευρώ».

«Τα καταστήματα του κλάδου είναι ουσιαστικά πρατήρια πώλησης κρέατος. Ουσιαστικά το χρήμα το παίρνει αυτός που τους προμηθεύει κρέας και οι επαγγελματίες του κλάδου έχουν ένα σημείο και το πουλάνε. Κάθεσαι λοιπόν και το συζητάς και λες δεν είναι δυνατόν να ταΐζεις όλη την Λάρισα με γύρο και να έχεις ταυτόχρονα πρόβλημα ρευστότητας. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό το πράγμα».

Βόλος

Ο πρόεδρος της Εστίασης Μαγνησίας Γιάννης Γρηγορίου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε ότι «κανείς δεν ήθελε αυτή την αύξηση, αλλά πρέπει να αναλογιστούμε ότι πριν πέντε χρόνια ο ΦΠΑ ήταν στο 8%, στη συνέχεια στο 13% και σήμερα έφθασε στο 24% και οι συνάδελφοι δεν είχαν προχωρήσει σε καμιά απολύτως αύξηση στην τιμή, αλλά την απορρόφησαν πλήρως. Τώρα, ήρθε να προστεθεί το τελευταίο διάστημα και η σημαντική αύξηση στις τιμές των κρεάτων. Η αύξηση αυτή μας αναγκάζει να ανεβάσουμε τις τιμές κατά 30 έως 50 λεπτά στο παραδοσιακό μας σουβλάκι».

Σύμφωνα με τον κ. Γρηγορίου, στο Βόλο η τιμή θα κυμαίνεται μεταξύ 2,80 μέχρι και 3,00 ευρώ στο σουβλάκι και όπως διευκρίνισε στα ίδια επίπεδα θα κυμαίνεται και η τιμή του γύρου.

Κέρκυρα

Σταθερές παραμένουν οι τιμές της πώλησης της «πίτα γύρος» ή του «τυλιχτού» σουβλακιού, στην Κέρκυρα, καθώς μέχρι αυτή την ώρα, οι όποιες ανακοινώσεις που έχουν έρθει στη δημοσιότητα για αύξηση της τιμής των συγκεκριμένων προϊόντων, δε φέρεται να αγγίζουν το νησί.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιδιοκτήτης γνωστού ψητοπωλείου, Γιάννης Αρτέμης, η τιμής της «πίτας» κυμαίνεται σήμερα στο νησί από 2,40 έως 2,80 ευρώ και δε φαίνεται να διαφοροποιείται παρά την αύξηση που σημειώθηκε στην τιμή του χοιρινού κρέατος.

«Τις όποιες αποφάσεις θα τις πάρουμε σε συλλογικό επίπεδο, σε συνεδρίαση του Σωματείου Εστιατόρων-Ψητοπωλών της Κέρκυρας, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε σχετική ανακοίνωση για αύξηση των τιμών. Εγώ προσωπικά δεν έχω την πρόθεση και δεν θα αυξήσω την τιμή της «πίτα γύρος» ή του «τυλιχτού» σουβλακιού, που σήμερα φτάνει τα 2,80 ευρώ», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αρτέμης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

18
σχόλια
 1. avatar audioware

  Οτι ανεβαίνει δεν κατεβαίνει οταν πρόκειται για τιμές, θα το πάνε 3€ γιατί ανέβηκε για λίγο η τιμή του χοιρινού και καλά... Ειμαι που είμαι στο να το κόψω τελείως το σουβλακι, ανεβάζουν και την τιμή, ας τα τρώνε οι τουρίστες ή να τα φάνε μόνοι τους...

 2. avatar olymbitis

  Απλώς θα μειώσουν την ποσότητα κρέατος, και όλοι θα μουγκαθούν. Μην κραυγάζετε, σουβλακο-γυρομανείς. Καλό θα μας κάνει η λιγότερη κρεατοφαγία και η λιπαροκουζίνα.

 3. avatar Tys

  Γιατί ρε παιδιά οι ανακοινώσεις είχαμε καμία ανώτατη τιμή μέχρι χθες που απαγόρευε την αύξηση?Το κάθε κατάστημα κοστολογεί τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει και αναλόγως τιμολογει....τι πονηριές είναι αυτές από μερικούς του κλάδου που βγήκαν μπροστά να μας ανακοινώσουν αυξήσεις του 20 τοις εκατό και να μη σας βάλει χέρι το υπουργείο?Όσο γουσταρετε τα βάζετε....όσο γουστάρουμε θα ψωνίζουμε...οι σωστοί επαγγελματίες θα επιβιώσουν και εμείς θα επιβιώσουμε!!καλές δουλειές!

 4. avatar Εχω την λύση!

  Κοινωνικό φαρμακείο, Κοινωνικό παντοπωλείο ... Κοινωνικό πιτογυρο-πωλείο!

 5. avatar Αλέξανδρος1987

  Να κόβουν όμως και καμία απόδειξη ε; Το δελτίο παραγγελίας που βγάζει ο υπολογιστής δεν είναι απόδειξη... Γεμίσαμε επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, με την κλασική νοοτροπία. Σε κάθε γωνία σουβλατζίδικα και καφές στο χέρι, άρα κανιβαλισμός μεταξύ τους και κακή ποιότητα για μείωση του κόστους. Όταν μια πίτσα έχει 5 ευρώ στη γνωστή αλυσίδα, ακόμα και τα 2,20 είναι πολλά.

  Πάρτε πίτες, κρέας, κλπ και φτιάξτε το στο σπίτι. Και ξέρετε τι αγοράζετε, και είναι και πιο νόστιμο.

 6. avatar ποντιξ

  αν αυξηθει το χοιρινο πιτκογυρο θα το γυρισουμε στο κοτογυρο!!!

 7. avatar Stateless

  Όποιου του φαίνεται ακριβό, ας μην αγοράζει.
  Απλά.

  1. avatar Χαχαχαχαχχαχαα!

   Μα τι μ[.......] Θεέ μου είναι αυτός ο τύπος?
   \"Δικαίωμα στο πιτόγυρο πρέπει να εχουν, μόνο όσοι θα έχουν να αγοράσουν!\" Πιο μ[........] πεθαίνεις!!!!!

 8. avatar mnimwn

  Aυξήσεις στο πιτόγυρο και ούτε λέξη διαμαρτυρίας από τον κάτοικο της ΡΑΦΗΝΑΣ ; πάει χάλασε το πολιτικό σύστημα .

 9. avatar Αναντικατάστατος

  Με αύξηση του χοιρινού κρέατος κατά 1 ευρώ το κιλό αδυνατώ να κατανοήσω πώς προκύπτει αύξηση 0,30 ή 0,50 ευρώ ανά τεμάχιο όταν η ποσότητα του κρέατος ανά σουβλάκι σπανίως είναι 100 γρ. Δέκα ως δεκαπέντε λεπτά θα ήταν λογικό, τα υπόλοιπα είναι τερατολογίες.

 10. avatar Δυστυχώς για εσάς…

  Θα τα κλείσετε και δε θα φταίμε εμείς. Με 7-8 ευρώ παίρνουμε πίτσα και με 15 ευρώ 2 + 1 δώρο όπου μιλάμε για 3 πίστες ολόκληρες και χορταίνει κόσμος. με 15 ευρώ παίρνουμε απλά 5 σουβλάκια!! Δηλαδή ίσα, ίσα για 2 άτομα!!! Για να χορτάσει μια παρέα 5-6 ατόμων θέλει 36 ευρώ.
  Ακόμα και μόνοι μας τα φτιάχνουμε στην τελική!

 11. avatar Για το κοτόπουλο ουδείς λόγος;

  Οκ κατανοητό για το χοιρινό. Στην τελική όλοι ξέρουμε πως σας σκίζει το κράτος με το ΦΠΑ κλπ κλπ βάλτε το κοτόπουλο λοιπόν 2 ευρώ που είναι και πιο καθαρό κρέας και δεν έχει έλλειψη. Γιατί πρέπει όλα να πάνε 3 ευρώ;

 12. avatar σκυλος γαβ γαβ κοπριτεξ

  εγω μονο καλαμακι θα τρωω απο δω και περα.Ενα καλαμακι θα αγοραζω να ρουφαω.απο [...] μονο για πανω απο 3 ευρω θα τρωω.Με κρεας απο σκοπια, αλβανια, τουρκια, βαπτισμενο παντα Ελληνικο.

 13. avatar Διανομέας Φαγητού

  Οι ψητοπώλες συνεχώς ψάχνουν δικαιολογίες και μονίμως κλαίγονται και δε κοιτάνε τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου τους. Κλαίγονται για τον ΦΠΑ αλλά στο 70% των παραγγελιών δε κόβουν απόδειξη. Τώρα κλαίγονται για την αύξηση στη τιμή του χοιρινού αλλά σκοπεύουν να αυξήσουν και το τυλιχτό με κοτόπουλο. Ή μήπως εδώ χρόνια που αυξάνεται η τιμή στο σουβλάκι και πέφτει η ποιότητα, φταίει η τιμή του κρέατος.? Το βασικό πρόβλημα είναι ότι έχει μειωθεί δραματικά η δουλεία τους λόγω των υπερβολικών ψητοπωλείων και δε βγάζουν τα λειτουργικά τους έξοδα. Επίσης οι υπέρογκες προμήθειες του E-FOOD (15-20%) και το υπερβολικό κόστος για διανομή φαγητού λόγω πολύ μακρινών δρομολογίων (λόγω E-FOOD) και αυξημένων μεροκάματων των ντελιβεράδων. Αν θέλουν να επιβιώσουν τα ψητοπωλεία, πρέπει να καταργήσουν όλα το E-FOOD και να γυρίσουν στο παλιό τρόπο με διανομή σε συνοικιακή πελατεία

  1. avatar lololo

   Καλά όλα αυτά αλλά το e-Food έχει τόση επιτυχία επειδή έχει βολέψει τον κόσμο και έχει κάνει την διαδικασία της παραγγελίας πολύ πιο εύκολη και γρήγορη, μειώνοντας παράλληλα το ποσοστό λάθος παραγγελιών λόγω ασυνεννοησίας αφού είναι όλα μηχανογραφημένα πλέον. Το σοβαρότερο πρόβλημα είναι ο μεγάλος αριθμός ψητοπωλείων αφού με κάθε ένα νέο ψητοπωλείο που ανοίγει ο τζίρος για το κάθε υπάρχων μειώνεται δραματικά και μ\' αυτό παίρνει η μπάλα και τους υπόλοιπους τομείς που ανέφερες.

   1. avatar Διανομέας Φαγητού

    Μπορεί να βολεύει τους πελάτες, αλλά το E-FOOD είναι η καταστροφή των ψητοπωλείων. Με απλά οικονομικά μαθηματικά 15% προμήθεια + το ΦΠΑ που σε χρεώνει όταν σου στέλνει χρεωστικό τιμολόγιο, υπολόγισε 20% προμήθεια σε κάθε παραγγελία. Επιπλέον με το Ε-FOOD το κάθε μαγαζί θέλει διπλάσιους διανομείς γιατί πάει μακρινές παραγγελίες, ενώ χάνει τις κοντινές του παραγγελίες από άλλα μαγαζιά επειδή και αυτά έχουν E-FOOD, άρα διπλάσιο κόστος εργασίας

  2. avatar Κλαυσίγελος.

   Πολύ ωραία τα είπες μάγκα. Έτσι ακριβώς ειναι. Οι no1 φοροφυγάδες που \"δεν βγαίνουν\", το ...σκέφτονται λέει κιόλας αν θα το ακριβύνουν!
   Θέλω να δω ειλικρινά, ποιος \"κ.ψητοπώλας\" θα έχει τα άντερα να βάλει το πίτουρο 3€ από 2.20-2.60.
   Θα μπω να τον συγχαρώ (λέω αλήθεια) για το θράσος του, αλλά τα λουκέτα θα του τα κάνω δώρο εγω.

 14. avatar Παπ

  Φωτιά να σας κάψει

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει