Σε πανελλαδική στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου κατά τις τελευταίες τέσσερις ώρες της πρωινής βάρδιας και τις πρώτες τέσσερις ώρες της απογευματινής βάρδιας.

Το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου ζητά αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας, πληρωμή όλων των υπερωριών των εργαζομένων, άμεση ενίσχυση του προσωπικού του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Σάμου και αποσυμφόρηση του ΚΥΤ Σάμου.

Όπως αναφέρουν:

«Οι εργαζόμενοι/ες της Υπηρεσίας Ασύλου καθημερινά δουλεύουμε σε υποστελεχωμένες δομές, υπό πιεστικές και επισφαλείς συνθήκες, με συνεχή εντατικοποίηση της εργασίας μας, χωρίς να λαμβάνουμε αντάλλαγμα για την υπερωριακή απασχόλησή μας, με διαρκείς ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, ενώ ταυτόχρονα γινόμαστε μάρτυρες των άθλιων συνθηκών διαβίωσης των αιτούντων/ούσων άσυλο και προσφύγων, που ζουν εγκλωβισμένοι/ες»

Διαβάστε αναλυτικά τι έγραψαν στην ανάρτησή τους στο Facebook:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.