Η Κίνηση Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης, της οποίας ηγείται ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ), Νίκος Σταυρακάκης, με χθεσινή της ανακοίνωση, καταγγέλλει την απρόκλητη, όπως τη χαρακτηρίζει, εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στο Ιόνιο πανεπιστήμιο και τη σύλληψη φοιτητών, που ζητούσαν συνάντηση με την πρύτανη. Αυτό έγινε -σημειώνεται στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφει η Εκτελεστική Γραμματεία τής παράταξης – τη στιγμή που μεταξύ των φοιτητών ήταν ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. τού συλλόγου τους, οι οποίοι είχαν προσέλθει ειρηνικά – εφαρμόζοντας απόφαση του συλλόγου – για να εκθέσουν στην πρύτανη πολύ σοβαρά και επείγοντα προβλήματά τους.

Το δυσάρεστο αυτό γεγονός – επισημαίνεται στην ανακοίνωση – θέτει εκ των πραγμάτων μια σειρά από σοβαρά ερωτήματα, στα οποία δεν απαντά με την ανακοίνωσή της η πρυτανεία και στα οποία επιβάλλεται να απαντήσει αμέσως.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Ποιος έδωσε την εντολή ή έχει υποβάλλει το αίτημα εισόδου των αστυνομικών οργάνων στην Ιόνιο Ακαδημία;

2. Εφόσον η παρουσία των φοιτητών ήταν ειρηνική, γιατί η πρύτανης δεν αντέδρασε στην εισβολή της αστυνομίας, ούτε μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση, για να δώσει τις δέουσες εξηγήσεις;

3. Για ποιο λόγο η πρυτανεία αρνείται να συζητήσει ουσιαστικά και υπεύθυνα με τους φοιτητές και την πανεπιστημιακή κοινότητα για τα προβλήματά τους;

Και η ανακοίνωση καταλήγει, τονίζοντας ότι «τα προβλήματα των πανεπιστημίων δεν λύνονται με τέτοιες νοοτροπίες και συμπεριφορές, όπως αυτές τής πρυτανικής αρχής του Ιονίου πανεπιστημίου και καλούμε τους διδάσκοντες και τους φοιτητές με πνεύμα υπευθυνότητας να διεκδικήσουν την αναβάθμιση των σπουδών και τη γενικότερη εύρυθμη λειτουργία του Ιονίου πανεπιστημίου».