Κρούσματα ψώρας διαπιστώθηκαν σε τρεις αλλοδαπούς κρατουμένους στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας, καταδεικνύοντας ότι η κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια εγκυμονεί υγειονομικούς κινδύνους. Μάλιστα, όπως επισημαίνει με επιστολή της προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), η οποία αντέδρασε άμεσα στο γεγονός, ανάλογες περιστατικά έχουν διαπιστωθεί σε Φθιώτιδα, Άρτα και Λακωνία.

Από την πλευρά της, η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας κάνει λόγο για «υγειονομική βόμβα», επισημαίνοντας ότι κατ επανάληψη έχει ενημερώσει αρμοδίως για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, λόγω της έλλειψης πόρων για καθαριότητα και απολύμανση.

Επισημαίνει, επίσης, ότι τα κρατητήρια είναι υπεράριθμα ενώ η προληπτική ιατρική για τους κρατούμενους είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Ως εκ τούτου απαιτεί την άμεση απολύμανση των κρατητηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, καθώς και των κλινοσκεπασμάτων – ενδυμάτων σε ειδικούς κλιβάνους, την έναρξη προληπτικής θεραπείας των κρατουμένων και, αν χρειάζεται, και των αστυνομικών που ήρθαν σε επαφή μαζί τους, όπως, επίσης, και του περιπολικού με το οποίο μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, αλλά και όλων των οχημάτων με τα οποία γίνονται καθημερινά προσαγωγές.

«Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως το φιλότιμο και η υπομονή έχουν τελειώσει και ότι η συνεχόμενη έκθεση σε κίνδυνο των συναδέλφων και των οικογενειών τους είναι, εκτός από ηθικό, και ποινικό αδίκημα», καταλήγει η ανακοίνωση των αστυνομικών της Λάρισας.