«Η Περιφέρεια Αττικής στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, παρέχοντάς τους νομική υποστήριξη» δήλωσε ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα των εργαζομένων ΙΔΑΧ, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επίσης, ο κ. Σγουρός είπε ότι «θα πρέπει να επανέλθουμε και να ξανασυζητήσουμε το θέμα αυτό όταν έρθει το μεγάλο «τσουνάμι» των 25.000 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέσα στο 2013».

Στη συνέχεια εξετάστηκε το θέμα των δημόσιων ΚΤΕΟ που ανήκουν στις Περιφέρειες, με αφορμή την εγκύκλιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, που απαγόρευσε από τις 04.03.2013 τη διενέργεια τεχνικών ελέγχων οχημάτων και την έκδοση Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου από τα δημόσια ΚΤΕΟ, λόγω της μη έγκαιρης πιστοποίησής τους.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, με αφορμή την παραπάνω απόφαση, εξέδωσε, κατά πλειοψηφία, ψήφισμα με το οποίο ζητά να παραταθεί ο χρόνος για την πιστοποίηση των δημόσιων ΚΤΕΟ. Στο ψήφισμα σημειώνεται, μάλιστα, ότι η τακτική του υπουργείου για απαγόρευση των ελέγχων από 4/1/2013 από τα δημόσια ΚΤΕΟ επιφέρει τεράστια οικονομική βλάβη στο Δημόσιο και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών.