Κατάγεται από την Κρήτη αλλά γεννήθηκε στην Γερμανία και μεγάλωσε στον Πειραιά, όπως αναφέρει στο βιογραφικό του.

Μόλις ο Νεκτάριος Σφυράκης συμπλήρωσε τα 18 του, έφυγε από την Ελλάδα με σκοπό να διευρύνει τις μουσικές του αναζητήσεις. Έπαιξε κιθάρα και τραγούδησε στο Παρίσι, το Λονδίνο, τη Βιέννη, τη Βενετία, το Μόναχο, είτε μόνος του είτε συμμετέχοντας σε διάφορα μουσικά σχήματα. Αργότερα, επέστρεψε στην Ελλάδα και συνέχισε τις μουσικές περιπλανήσεις του σε όλη τη χώρα.

Πήγε φαντάρος και μετά τη θητεία του ως έφεδρος ανθυπολοχαγός, παρουσίασε τα πρώτα του τραγούδια στη Warner. Κυκλοφόρησε την πρώτη του δουλειά με τίτλο «Δεν είμαι πουθενά» το Νοέμβριο του 1996. Δύο χρόνια αργότερα, έβγαλε το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο «Απόψε φεύγω» και στο τρίτο του άλμπουμ συνεργάτες με γνωστούς Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Χρήστος Δάντης, ο Κώστας Τουρνάς, ο Νίκος Τερζής και ο Άκης Δείξιμος.

Ο Νεκτάριος Σφυράκης που τα τελευταία χρόνια κρατούσε χαμηλό προφίλ. Επανέρχεται με νέα τραγούδια που κυκλοφορούν εδώ και κάποιους μήνες. Ετοιμάζει εμφανίσεις σε μαγαζιά και φροντίζει την οικογένειά του. Μάλιστα με τη μπάντα του «Rock Alarm» κάνει εμφανίσεις ενώ το πρόγραμμά τους (όποτε ετοιμάζουν κάτι) συνήθως περιλαμβάνει τραγούδια από τη διεθνή και εγχώρια μουσική σκηνή με το κοινό πολλές φορές να συμμετέχει.

Ο Νεκτάριος Σφυράκης και η σύζυγός του Στέλλα ζουν αυτή τη στιγμή υπέροχα αφού κατάφεραν μετά από πολλές προσπάθειες να γίνουν γονείς. Κι αυτό είναι η πιο μεγάλη χαρά για το ζευγάρι, όπως παραδέχεται ο τραγουδιστής.

Ο τραγουδιστής εκτός από τη μουσική, ασχολείται και με τον αεραθλητισμό αφού υπήρξε μέλος της Αερολέσχης Αθηνών ως χειριστής μονοκινητήριο αεροπλάνου και φυσικά ασχολείται και με το διαδίκτυο. Μέσα από τη σελίδα του στο Facebook ενημερώνει τους διαδικτυακούς του φίλους (και όχι μόνο!) για τις επόμενες κινήσεις του αλλά και πολλά ακόμη ενώ δεν ξεχνά να ευχαριστεί όλους εκείνους που του συμπαραστάθηκαν όταν αντιμετώπισε δύσκολες καταστάσεις στη ζωή του.

Ο Νεκτάριος Σφυράκης πάντως λατρεύει το τραγούδι και τη μουσική και γι’ αυτό θα συμβούλευε τους νέους να ασχοληθούν με το χώρο του, μόνο αν το σκέφτονται σοβαρά.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».