Τα προϊόντα της Ηπείρου ταξιδεύουν στη Σιγκαπούρη

Έκθεση ηπειρωτικών προϊόντων μετά από πρόσκληση της ελληνικής πρεσβείας στη χώρα


ΕΛΛΑΔΑ
0:15
02/04/2019
Τα προϊόντα της Ηπείρου ταξιδεύουν στη Σιγκαπούρη
1
loading

Ευοίωνες προοπτικές για εξαγωγές ηπειρωτικών προϊόντων σε μια νέα μεγάλη αγορά, αυτή της Σιγκαπούρης, ανοίγονται μετά την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου να μετάσχει σε ειδική εκδήλωση στη Σιγκαπούρη.

Η έκθεση ηπειρωτικών προϊόντων πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της ελληνικής πρεσβείας στη Σιγκαπούρη και η περιφέρεια Ηπείρου ήταν η πρώτη από την Ελλάδα που ανταποκρίθηκε στην πρόκληση.

«Υπήρχε συνεχές αίτημα από την ελληνική πρεσβεία και ιδιαίτερα από την πρέσβειρα κ. Κωνσταντίνα Κολιού, που επίμονα ζητούσε τη διοργάνωση έκθεσης ηπειρωτικών προϊόντων στη Σιγκαπούρη. Μετά από πολλές συζητήσεις με το υπουργείο Εξωτερικών, αποφασίστηκε τελικά η διοργάνωσή της. Εκπροσωπήθηκαν συνολικά επιχειρήσεις που είχαν τις προδιαγραφές σε είδος, ποιότητα και ποσότητα που ζητήθηκε εκ μέρους της πρεσβείας», τόνισε σε σήμερα σε δηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος επισήμανε πως αν και ήταν πρωτόγνωρο και αρχικά δύσκολο το εγχείρημα, τελικά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο περιφερειάρχης σε άλλο σημείο των δηλώσεών του υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο σχεδιασμό της Περιφερειακής Αρχής για την εξωστρέφεια των τοπικών προϊόντων, προαναγγέλλοντας και συνέχεια:

«Θέλουμε να έχουμε μια εξωστρέφεια τέτοια, που θα δώσει ώθηση στα προϊόντα μας, αλλά και γενικότερα στην τοπική οικονομία και την απασχόληση. Η Περιφέρεια, είναι δίπλα σε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν αυτό τον σκοπό και έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε όλους, όσοι θέλουν και μελλοντικά να προωθήσουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό.

Θεωρώ ότι ανοίξαμε μια μεγάλη πόρτα για την εξωστρέφεια στην περιοχή αυτή. Μας έχουν προσκαλέσει να συμμετάσχουμε το 2020 σε μέγιστη έκθεση που έχουν προγραμματίσει. Εκεί θα έχουν τη δυνατότητα να μας συνοδεύσουν και άλλοι παραγωγοί προϊόντων γεωγραφικής ένδειξης της Ηπείρου. Μετά τις ευρωπαϊκές αγορές ανοίγουμε μια τεράστια αγορά, που αρχικά δεν είχαμε εκτιμήσει ότι θα είναι τόσο μεγάλη» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης.

Την εκδήλωση - παρουσίαση των Ηπειρωτικών προϊόντων στην Σιγκαπούρη, επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουϊκ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Kontis

    Κουίκ, τρέχα όσο σε παίρνει πεινάλα, όργωσε την Υδρόγειο σε βάρος του Ελληνα φορολογούμενου! Κόβε κορδέλλες όπου φέτα, ελιές θρούμπες και τα συναφή. Γιατί σε λιγο, επιστρέφεις ωσονούπω στον κόσμο της καθημερινης καρπαζιάς ως και τα λοιπά πολιτικά ρετάλια που φόρτωσε στις πλάτες του λαουτζίκου ο (όνομα & πράγμα) Καμμένος...!
    Οσο για την "Πρέσβειρα" του μισθού των...10.000 ευρώ μηνιαίως, βλέπω να "απογειώνεται" λίαν προσεχώς, στα ίχνη του ευεργέτη της, καθηγητάκου της φάπας!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει